σοκ-ασθενής-με-κορωνοϊό-αρνήθηκε-να-δι-837291
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.11.2021 | 20:40

ΣΟΚ: Ασθενής με κορωνοϊό αρνήθηκε να διασωληνωθεί- «Υπέγραψε να πεθάνει»

Aσθενής με κορωνοϊό στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο του Βόλου αρνήθηκε να διασωληνωθεί με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, με τους συγγενείς του να κάνουν λόγο για αυτοκτονία, λέγοντας χαρακτηριστικά «υπέγραψε να πεθάνει».

Ο 55χρονος ασθενής που δεν είχε κάνει το εμβόλιο του κορωνοϊού, ενώ έδινε μάχη για τη ζωή του, υπέγραψε για να μη διασωληνωθεί. Οι γιατροί είχε ξεκαθαρίσει ότι θα πρέπει να τον διασωληνώσουν, όμως ο ίδιος είχε ήδη υπογράψει ένα χαρτί, που σύμφωνα με την κουνιάδα του, δεν άφηνε περιθώρια ούτε σε εισαγγελέα να παρέμβει.

«Κατέληξε. Δεν επιθυμούσε να διασωληνωθεί. Δεν ήθελε να πάει στο νοσοκομείο, δεν ήταν εμβολιασμένος, πήγε σε λιπόθυμη κατάσταση που τον βρήκε ο άντρας μου και τον μετέφερε, μπήκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και τη δεύτερη ημέρα επιδεινώθηκε η κατάστασή του, χρειαζόταν να διασωληνωθεί, δεν διασωληνώθηκε με δική του θέληση. Υπέγραψε να μην διασωληνωθεί. Υπέγραψε να πεθάνει» αναφέρει συγγενής του θύματος.

Οι στενοί συγγενείς του απηύθυναν δραματικές εκκλήσεις για να τον μεταπείσουν, ωστόσο ήταν αδύνατον. «Δεν ήθελε, δεν, δεν, τον παρακαλούσαμε, στείλαμε ότι νοσηλεύτριες είχαμε μέσα στο νοσοκομείο του Βόλου να το κάνει για εμάς, για τα αδέρφια του, για την ανίψια του, του στέλναμε μήνυμα, δηλαδή ύστατη προσπάθεια, εμείς, να το κάνει για εμάς, μία χάρη τελευταία να μας κάνει μια χάρη, να διασωληνωθεί και την απέρριψε κι αυτή. Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, όχι ήταν ανένδοτος. Μπορείς να το πεις κι αυτοκτονία».

«Υπέγραψε χαρτί ότι δε θέλει να μπει στη διαδικασία και η Εισαγγελία δεν μπορούσε να παρέμβει γιατί στην αρχή όταν μας πήρανε τηλέφωνο μας είπαν ότι αρνείται να διασωληνωθεί και θα ζητήσουμε την παρέμβαση Εισαγγελέα και θα διασωληνωθεί, και μετά μας παίρνουν και μας λένε έχει υπογράψει χαρτί άρνησης και δεν μπορεί να κάνει κάτι η Εισαγγελία» αναφέρει συγγενής.