σκυλί-φώναξε-η-μάγδα-φύσσα-στον-νίκο-698736
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.11.2019 | 12:55

«Σκυλί» φώναξε η Μάγδα Φύσσα στον Νίκο Μιχαλολιάκο

Με εντάσεις συνοδεύεται η απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου στην δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο.

Με την είσοδό του στην αίθουσα του Εφετείου, ο κ. Μιχαλολιάκος είδε τους 70 οπαδούς και φίλους της Χρυσής Αυγής να στέκονται αμέσως προσοχή την ίδια στιγμή που άρχισαν να ακούγονται από το κοινό που κάθεται στην πλευρά των θυμάτων σφοδρές αποδοκιμασίες.

Άλλοι τον αποδοκίμαζαν, ενώ η μητέρα του Παύλου Φύσσα τον φώναζε «σκυλί».

Μέσα στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα και υπό αυστηρότατα αστυνομικά μέτρα ο κατηγορούμενος ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησε την απολογία του δηλώνοντας αθώος και δίνοντας αμέσως μετά τη θέση του περί πολιτικής σκευωρίας.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, αφού μίλησε για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, σημείωσε πως είναι η πρώτη φορά από γεννήσεως του ελληνικού κράτους που «κάθεται στο εδώλιο πολιτικός αρχηγός για πράξεις ενός οπαδού του κόμματος». Αναφέρθηκε, μάλιστα, σε έγκλημα στην Ιταλία, όπου, όπως είπε, «δεν κατηγορήθηκε ο Σαλβίνι επειδή οπαδός του σκότωσε λαθρομετανάστη».

Eξαπέλυσε επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως οι υπουργοί του «έβλεπαν τις δημοσκοπήσεις και ήθελαν να στήσουν κατηγορητήρια», ενώ χαρακτήρισε μάλιστα τη σύλληψη του «τηλεοπτικό σόου» μια «επιχείρηση σοκ και δέος» που στόχο είχε, όπως είπε, «να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό».

Μάλιστα όταν η κουβέντα έφτασε στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα και στις συνομιλίες που ακολούθησαν εντύπωση προκάλεσε το γεγονός οτι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής απέφυγε ακόμα και το όνομα του θύματος να πει…

Πρόεδρος: Δεν είναι αξιοπερίεργο; είχε γίνει ένα έγκλημα;

Ν. Μιχαλολιάκος: Φαίνεται ότι πίστευε ότι δεν είχε σχέση με το κόμμα.Άλλωστε το τηλέφωνο μου το παρακολουθούσαν κυρία Πρόεδρε και είναι διπλά ένοχοι αυτή που με έφεραν στο εδώλιο γιατί´ ξέρουν ότι είμαι αθώος. Εγώ ήξερα ότι δεν είχε σχέση κόμμα.

Πρόεδρος: Με τι είχε σχέση;

Ν. Μιχαλολιάκος: Με έναν άνθρωπο που δολοφόνησε έναν άλλον

Πολλοί φίλοι και συγγενείς, δε, του Παύλου Φύσσα υποδέχθηκαν τον κατηγορούμενο κρατώντας χαρτάκια με σημειωμένο επάνω μόνο τον αριθμό έξι, δηλώνοντας έτσι τον χρόνο που έχει συμπληρωθεί από τη δολοφονία του μουσικού.