σκιάθος-ο-επιχειρηματίας-πριν-αυτοκτ-414160
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.08.2022 | 10:14

Σκιάθος: Ο επιχειρηματίας πριν αυτοκτονήσει κατονόμασε τοκογλύφο

Σκιάθος: Στο σημείωμα που άφησε ο επιχειρηματίας, ο οποίος κρεμάστηκε, κατονομάζει έναν τοκογλύφο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, gegonota.news.

Η Αστυνομία κρατά μυστικές τις έρευνες σε συνεργασία με την εισαγγελία, που σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε εντολή να διαπιστωθεί εάν το πρόσωπο που αναφέρει ο αυτόχειρας είναι υπαρκτό και ποια η δράση του.

Στο νησί έχουν όμως ανοίξει τα στόματα.

Επιχειρηματίες, που διατηρούσαν φιλικές σχέσεις με τον αυτόχειρα,  μιλώντας στα gegonota.news αναφέρθηκαν στο πρόσωπο που κατονομάζει ο αυτόχειρας καθώς στη Σκιάθο όλα δείχνουν πως είναι «κοινό μυστικό» το περιεχόμενο του σημειώματος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για έναν άνδρα που εμπλέκεται σε «προστασίες» και που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει αδικαιολόγητο πλουτισμό, εκμεταλλευόμενος πρόσωπα που βρίσκονται σε ανάγκη. Πάντως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές «δεν έχει απασχολήσει τις Αρχές».

«Δανεισμός με όρους μαφίας. Αυτό ζούσε ο φίλος μας. Ήταν ένας επαγγελματίας με τις επιτυχίες και τις αποτυχίες του στον κλάδο του, αλλά κανείς δεν περίμενε να αυτοκτονήσει. Στο νησί έτσι πάνε τα πράγματα. Αποτυγχάνεις κάπου, πετυχαίνεις κάπου αλλού. Ο τουρισμός έχει ευκαιρίες για όλους», είπε επαγγελματίας με μεγάλη δραστηριότητα στον τουριστικό τομέα.

Οι έρευνες αναμένεται να επεκταθούν στην ύπαρξη κυκλώματος στη Σκιάθο καθώς ο εμπλεκόμενος με την υπόθεση δεν δικαιολογείται να «γυρίζει» στην αγορά μεγάλα ποσά. Οι καταθέσεις που θα ληφθούν  αφορούν σε πρόσωπα του συγγενικού περιβάλλοντος του αυτόχειρα και συνεργάτες του στον επαγγελματικό τομέα.

Οι στενοί συγγενείς του επιχειρηματία από τη Σκιάθο που έβαλε τέλος στη ζωή του, στις καταθέσεις που έδωσαν την Πέμπτη υποστηρίζουν πως δεν γνώριζαν την έκταση του οικονομικού προβλήματος, που αντιμετώπιζε.

Άγνοια για το μέγεθος του οικονομικού ανοίγματος που τον οδήγησε στην αυτοκτονία, φέρονται να δήλωσαν και η σύζυγός του με τις αδελφές του. Τα οικονομικά προβλήματα ήταν γνωστά αλλά οι συγγενείς του δεν τα θεωρούσαν ικανά να τον οδηγήσουν στην αυτοκτονία και να αφήσει ορφανά τα  παιδιά του. Επίσης στις καταθέσεις τους είπαν πως δεν γνώριζαν για την εμπλοκή του με τοκογλύφο.

Οι τελευταίες του λέξεις πριν φύγει από το σπίτι προχθές το απόγευμα ήταν πως θα πήγαινε στη βίλα βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Αγία Ελένη, προκειμένου να τραβήξει φωτογραφίες για να τις «ανεβάσει» σε πλατφόρμα. Οι πληροφορίες θέλουν να διαπραγματευόταν ακόμη ένα σπίτι για να το επινοικιάσει  για τουριστική μίσθωση.