σκιάθος-καρχαριοειδές-400-κιλών-πιάστηκ-440994
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.11.2019 | 11:13

Σκιάθος: Καρχαριοειδές 400 κιλών πιάστηκε στα δίχτυα μηχανότρατας (φωτο)

Ένα τεράστιο καρχαριοειδές έπιασε μια μηχανότρατα στην εξόρμησή της την Τετάρτη μεταξύ Σκιάθου και Πλατανιά, προκαλώντας έκπληξη σε όσους αντίκρισαν το μεγάλο ψάρι.

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, το μήκος του ξεπερνούσε τα 5 μέτρα και το βάρος τα 400 κιλά, σύμφωνα με την εκτίμηση του ιδιοκτήτη της σκιαθίτικης μηχανότρατας, ο οποίος το περιέγραψε πολύ παραστατικά.

Ο έμπειρος αλιέας, που βρίσκεται 40 και πλέον χρόνια στη θάλασσα, ανέφερε ότι το ψάρι πιάστηκε ζωντανό και η διάμετρος του κεφαλιού φτάνει τα 80 εκατοστά. Με γρήγορες, προσεκτικές κινήσεις, απελευθερώθηκε από τους έμπειρους αλιεργάτες και επέστρεψε στο φυσικό του περιβάλλον, τη θάλασσα.

Το καρχαριοειδές, που είναι ή αλεπού ή σαπουνάς ανασύρθηκε στην περιοχή μεταξύ Σκιάθου, Εύβοιας και Πηλίου, ανοιχτά του Πλατανιά και όπως εικάζεται βρισκόταν στη ρότα της μηχανότρατας και πιάστηκε στα δίχτυα βυθού.

Το συγκεκριμένο είδος δεν είναι εμπορεύσιμο στην αγορά και για αυτό τον λόγο καταβλήθηκε άμεσα συντονισμένη προσπάθεια, προκειμένου να επιστρέψει στο θαλάσσιο περιβάλλον.