σκιάθος-δεύτερο-περιστατικό-τραυματ-1044132
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.07.2022 | 08:53

Σκιάθος: Δεύτερο περιστατικό τραυματισμού στο αεροδρόμιο – Μια γυναίκα με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Η Σκιάθος έχει ένα από τα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια της χώρας, καθώς ο διάδρομος συνορεύει με τον δρόμο που κινούνται αυτοκίνητα και πεζή, όπως θα δείτε σε βίντεο παρακάτω.

Ο τραυματισμός τουρίστριας από τη Βρετανία, επαναφέρει το πρόβλημα στο προσκήνιο, την ώρα που ο δήμαρχος του νησιού, τονίζει πως η σήμανση είναι επαρκής. Οι γιατροί διαπίστωσαν πως η 61χρονη έπαθε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από την πτώση και προσπαθούν να αποτρέψουν τον κίνδυνο.

Η Σκιάθος έχει γεμίσει από τουρίστες που απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα. Για μια γυναίκα όμως, οι διακοπές πήραν άσχημη τροπή. Ο λόγος για την 61χρονη τουρίστρια από τη Βρετανία, που προχθές (05-07-2022) γύρω στις 21:00 το βράδυ θέλησε να παρακολουθήσει την απογείωση αεροπλάνου έξω ακριβώς από τον περιφραγμένο χώρο του αεροδρομίου της Σκιάθου. Η γυναίκα, μάλιστα, είχε ανέβει σε ένα πεζούλι προκειμένου να πετύχει καλύτερη λήψη όταν τα αέρια από τις τουρμπίνες του αεροπλάνου την έκαναν να χάσει την ισορροπία της και να πέσει στο έδαφος.

Τη γυναίκα παρέλαβε πλήρωμα του ΕΚΑΒ και την οδήγησε στο Κ.Υ Σκιάθου όπου χρειάστηκε να διανυκτερεύσει ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας του νησιού διέγνωσαν κάταγμα στη λεκάνη, κάκωση στο δεξί ώμο και τραυματισμό στον αριστερό αντιβραχίονα. Ακόμη, από την πτώση προκλήθηκε αιμάτωμα στο κεφάλι γεγονός που έκρινε αναγκαία τη διακομιδή της στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Οι γιατροί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εμφανίζονται αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της 61χρονης. Στο πλευρό της, βρίσκονται στενοί συγγενείς, που έκαναν μαζί της διακοπές. Οι άνθρωποι που την έβλεπαν να έχει ανέβει στο πεζούλι για να τραβήξει βίντεο, χωρίς τότε να βάλουν στο μυαλό τους, τα όσα επρόκειτο να ακολουθήσουν.

Μιλώντας για το συγκεκριμένο θέμα και τους αλλεπάλληλους τραυματισμούς τουριστών και ντόπιων, o δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας υπογράμμισε πως στο εν λόγω σημείο υπάρχει επαρκής σήμανση που πρέπει να τηρείται από όλους. «Έχουμε ειδοποιήσει την αρμόδια εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο μετά τα ατυχήματα, όμως ο χώρος έχει επαρκή σήμανση προειδοποίησης, ακόμη και φωτεινό σηματοδότη. Ορισμένοι ωστόσο, επιλέγουν να υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους και παραμένουν στο σημείο. Μοιάζει όμως είναι σαν επιχειρούμε να περάσουμε το φανάρι με κόκκινο» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Σκιάθου.

Ο δήμαρχος προσθέτει στο grtimes.gr, ότι πολλοί «κάνουν το λάθος και πλησιάζουν πάρα πολύ κοντά στο σημείο από όπου απογειώνεται το αεροπλάνο. Και όταν μιλάμε για άτομα που είναι κάποιας ηλικίας δεν έχουν πολλές δυνάμεις για να ελέγξουν το σώμα τους από το έντονο ρεύμα που δημιουργείται, με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος να τραυματιστούν».