σκαραμαγκάς-βουτιές-σε-θολά-και-γεμάτ-98190
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.08.2016 | 14:40

Σκαραμαγκάς: Βουτιές σε θολά και γεμάτα απόβλητα νερά

Βουτιές σε θολά νερά γεμάτα με απόβλητα, σκουπίδια και επικίνδυνα μικρόβια κάνουν καθημερινά χιλιάδες πολίτες της δυτικής Αττικής. Μαζί με τους κατοίκους του Χαϊδαρίου και των γύρω περιοχών κάνουν μπάνιο πλέον και οι πρόσφυγες σε μία από τις πιο ακατάλληλες παραλίες, αυτή του Σκαραμαγκά, περιγράφεται σε δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».

Σύμφωνα με τις μετρήσεις που διεξήγαγε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), στη δυτική Αττική τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πολύ υψηλά ποσοστά σε κολοβακτηρίδια και εντερόκοκκους. Πιο συγκεκριμένα, αγγίζουν τα 414 ανά 100ml νερού (επιτρεπόμενο όριο 250/100ml νερού), ενώ ο αριθμός των εντερόκοκκων είναι στα 212.

Οι δημότες παρότι γνωρίζουν τους αριθμούς και τον κίνδυνο που επιφυλάσσει η κολύμβηση σε τέτοια νερά, συνεχίζουν να πηγαίνουν σε καθημερινή βάση. Μερικοί το κάνουν από συνήθεια, άλλοι λόγω οικονομικής κρίσης και δυσκολίας μετακίνησης, ενώ οι υπόλοιποι επειδή, όπως λένε, δεν έπαθαν τίποτα τα χρόνια που τις επισκέπτονται.

Αυτό που όμως που προκαλεί την μεγαλύτερη εντύπωση, είναι ότι φέτος το καλοκαίρι και εξαιτίας του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων που δημιουργήθηκε στον Σκαραμαγκά, στη θάλασσα πηγαίνουν και οι πρόσφυγες που διαμένουν εκεί.

Ανήλικα παιδιά κολυμπάνε κυριολεκτικά ανάμεσα σε σωρούς από σκουπίδια, στη προσπάθειά τους να δροσιστούν λίγο από τις υψηλές θερμοκρασίες που αγγίζει ο υδράργυρος τις τελευταίες μέρες.