σκαϊ-ο-χαρακτηρισμός-του-παπαδημητρί-967303
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.12.2021 | 14:21

ΣΚΑΪ: Ο χαρακτηρισμός του Παπαδημητρίου που εξόργισε τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε ο χαρακτηρισμός του Μπάμπη Παπαδημητρίου «μπάτσους» μιλώντας για αστυνομικούς. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος αποφάσισε να αποχωρήσει από την εκπομπή του ΣΚΑΪ που ήταν καλεσμένος.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Σήμερα» αρνήθηκε να συμμετάσχει στη συζήτηση αν και βρισκόταν στο στούντιο καταγγέλλοντας τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπη Παπαδημητρίου για ύβρεις προς τους αστυνομικούς με τον όρο «μπάτσους» ενώ παράλληλα στράφηκε κατά των δημοσιογράφων που δεν τον επέπληξαν.

«Εξύβρισε με τον όρο ”μπάτσους” χιλιάδες συναδέλφους αστυνομικούς»

«Απόρησα χθες για ποιον λόγο δεν επαναφέρατε στην τάξη τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος τον κ. Παπαδημητρίου όταν εξύβρισε με τον όρο ”μπάτσους” χιλιάδες συναδέλφους αστυνομικούς. Θέλω να ρωτήσω τον πρωθυπουργό της χώρας συμφωνεί με τον βουλευτή του;» είπε ο κ. Γερακαράκος.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Οικονόμου ο οποίος παραδέχεται πως αυτό ακούστηκε στον αέρα της εκπομπής ωστόσο όπως εξήγησε δεν είχε κυριολεκτική έννοια ενώ σημείωσε ότι «ειπώθηκε από τον βουλευτή για να δείξει ότι κάποιοι χρησιμοποιούν τον όρο αυτό».

Ο κ. Γερακαράκος αποχώρησε τελικά από το πάνελ ενώ ήταν σε εξέλιξη συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους ένστολους. «Εδώ που καθόταν ο υβριστής δεν μπορεί να κάθεται ο πρόεδρος των αστυνομικών όλης της χώρας» είπε και σηκώθηκε από τη θέση του. Οι δημοσιογράφοι Μαρία Αναστασοπούλου και Δημήτρης Οικονόμου έκαναν λόγο για «προσχεδιασμένο σόου» και «συνδικαλιστικά τερτίπια».

Η απάντηση του Μπάμπη Παπαδημητρίου προς τον πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ

«Προς κύριο Γρηγόρη Γερακαράκο

Πρόεδρο ΠΟΑΣΥ

Ενταύθα

Κύριε πρόεδρε,

Πληροφορήθηκα πριν από λίγο ότι δημιουργήσατε σήμερα τηλεοπτικό θέαμα και ότι καταφέρεστε δημοσίως σε βάρος μου διακινώντας τον απαράδεκτο και ψευδή ισχυρισμό ότι θεωρώ “μπάτσους” τους αστυνομικούς. Θέλω να πιστεύω ότι κάτι δεν καταλάβατε ή ότι κάπως μπερδευτήκατε. Ότι δηλαδή δεν αντιληφθήκατε πως απευθυνόμενος με ειρωνική και επικριτική διάθεση προς τον συνομιλητή μου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησα πως το μόνο που ενδιαφέρει την αξιωματική αντιπολίτευση είναι “να τρυπήσουμε τους μπάτσους”, αναφορά που με απόλυτη σαφήνεια καταδικάζει την υποτιμητική αντίληψη που διακινείται στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο σε βάρος των αστυνομικών.

Δεν γνωρίζω τα κίνητρα της αναίτιας επίθεσης εναντίον μου. Δεν σας επιτρέπω όμως να με κατηγορείτε, με τον τρόπο μάλιστα που το κάνατε, όταν σταθερά και αταλάντευτα, ακόμη και σε πολύ δύσκολες στιγμές, είμαι από τους λίγους που υπερασπίζεται χωρίς υπεκφυγές το έργο και κυρίως τις γυναίκες και τους άνδρες της Αστυνομίας.

Όταν θυμώνετε και κυνηγάτε και προσβάλλετε έναν άνθρωπο, δημοσιογράφο, βουλευτή, καλά θα κάνετε να γνωρίζετε την προσωπικότητα, το έργο του και τη στάση ζωής του. Διαφορετικά με τη συγκεκριμένη στάση σας, επιβεβαιώνετε όσους δηλητηριάζουν τους συμπολίτες μας εναντίον του δύσκολου έργου των αστυνομικών.

Με τιμή,                    

Μπάμπης Παπαδημητρίου»

https://twitter.com/Marka2_/status/1466287941093896192?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1466287941093896192%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsbeast.gr%2Fmedia%2Farthro%2F8068128%2Fchamos-ston-skai-on-air-apochorisi-tou-proedrou-tis-poasy-giati-o-babis-papadimitriou-eipe-tous-astynomikous-batsous