σητεία-έσπασε-ο-δολοφόνος-του-καρδι-4282
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.10.2017 | 20:23

Σητεία: «Έσπασε» ο δολοφόνος του καρδιολόγου -Ομολόγησε στην αστυνομία

Ομολόγησε την άγρια δολοφονία του 62χρονου γιατρού στην περιοχή Μακρύς Γιαλός στη Σητεία του Λασιθίου, ο άνδρας που συνελήφθη πριν από λίγες ώρες από τις αστυνομικές αρχές.

Ο κατηγορούμενος, βουλγαρικής καταγωγής, είχε προσαχθεί αρχικά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής με τον ίδιον να δηλώνει ότι είναι αστυνομικός στην Βουλγαρία και να αρνείται κάθε κατηγορία.

Ωστόσο, κατά τις έρευνες που πραγματοποίησαν οι αρχές διαπίστωσαν πως τα αποτυπώματα του συγκεκριμένου άνδρα ταυτοποιήθηκαν με αυτά που βρέθηκαν στην καραμπίνα, με την οποία δολοφονήθηκε ο γνωστός γιατρός.

Παράλληλα οι αρχές ερευνώντας το παρελθόν του κατάφεραν να αποδείξουν ότι ο Βούλγαρος γνώριζε την οικογένεια του γιατρού.

Υπενθυμίζεται ότι καθοριστικής σημασίας για την εξιχνίαση της υπόθεσης, που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία ήταν η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που είδε τον Βούλγαρο με την καραμπίνα και μία σακούλα να προσποιείται τον κυνηγό.

Ο αυτόπτης μάρτυρας είδε τον Βούλγαρο να τρέχει και να μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο, χωρίς το όπλο, γεγονός που γέννησε υποψίες στην αστυνομία.

Πράγματι, το όπλο εντοπίστηκε πεταμένο κοντά στο σημείο της δολοφονίας ενώ δίπλα του βρέθηκε και ένας κάλυκας.

Το χρονικό της δολοφονίας

Όλα ξεκίνησαν σήμερα στις 9 το πρωί όταν ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης – όπως κάθε Σάββατο – ταξίδευε με το αυτοκίνητό του από τη Σητεία προς τον Μακρύ Γυαλό με σκοπό να μεταβεί στο ιατρείο που διατηρεί στην περιοχή ώστε να εξετάσει τους ασθενείς του.

Όταν ο γνωστός καρδιολόγος έφτασε στη θέση Πιλαλήματα του Κουτσουρά άγνωστος δράστης τον περίμενε και άνοιξε πυρ με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον του αυτοκινήτου.

Ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης βγήκε από το ΙΧ φωνάζοντας βοήθεια με τον δράστη να τον πυροβολεί τέσσερις – τουλάχιστον – φορές.

Η μία σφαίρα βρήκε τον γιατρό στο κεφάλι ενώ οι υπόλοιπες τρεις στην πλάτη.

Το άψυχο σώμα του γνωστού καρδιολόγου βρήκαν εργαζόμενοι της καθαριότητας του δήμου Σητείας τους οποίους οδήγησε στο σημείο ο 73χρονος κυνηγός – αυτόπτης μάρτυρας.