σητεία-από-σπάνια-κεραυνοβόλο-μυοκαρ-870780
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.01.2023 | 12:20

Σητεία: Από σπάνια κεραυνοβόλο μυοκαρδίτιδα πέθανε η 40χρονη μητέρα τριών παιδιών

Κεραυνοβόλος μυοκαρδίτιδα είναι η αιτία θανάτου της 40χρονης από την Σητεία η οποία άφησε την περασμένη Τετάρτη (18.01.2023) την τελευταία της πνοή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ηρακλείου όπου νοσηλευόταν.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου δήλωσε στο ekriti.gr, πως η γυναίκα από την Σητεία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κεραυνοβόλο μυοκαρδίτιδα, μια σπάνια μορφή μυοκαρδίτιδας.

«Η γυναίκα διεκομίσθη στο νοσοκομείο με κεραυνοβόλο μυοκαρδίτιδα, μετά από εμπύρετο λοίμωξη. Το αίτιο της λοίμωξης είναι υπό διερεύνηση. Έχουν αποκλειστεί η γρίπη, ο κορωνοϊός και ο RSV. Η κεραυνοβόλος μυοκαρδίτιδα, είναι μία σπάνια μορφή μυοκαρδίτιδας. Έχουμε στείλει εξειδικευμένες εξετάσεις στην Αθήνα για να μάθουμε τι ακριβώς ήταν αυτό που την προκάλεσε» είπε ο κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης,

Η άτυχη σύζυγος και μητέρα χρειάστηκε να νοσηλευτεί, σύμφωνα με τον διοικητή, στην Μονάδα Εντατικής Καρδιοπαθών του νοσοκομείου όπου και άφησε την τελευταία της πνοή από καρδιακή ανεπάρκεια λόγω της μυοκαρδίτιδας, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να την κρατήσουν στη ζωή.

Τι είναι η κεραυνοβόλος μυοκαρδίτιδα;

Όπως αναφέρει το ekriti.gr, κάποιοι ασθενείς παρουσιάζουν κεραυνοβόλο μυοκαρδίτιδα με οξεία εμφάνιση καρδιακής ανεπάρκειας με σοβαρή αιμοδυναμική κατάρρευση συνήθως σε διάστημα 2 εβδομάδων από προηγούμενη ίωση. Κακοήθεις αρρυθμίες στις περιπτώσεις αυτές εμφανίζονται συχνά. Οι ασθενείς με κεραυνοβόλο μυοκαρδίτιδα έχουν συνήθως φυσιολογικές διαστάσεις αριστεράς κοιλίας.

Σε πολλές περιπτώσεις η πορεία της νόσου είναι τόσο απότομη που είναι δύσκολο να τεθεί η διάγνωση και να χορηγηθεί η κατάλληλη θεραπεία πριν εξελιχθεί σε καρδιογενές σοκ και θάνατο. Οι ασθενείς με κεραυνοβόλο μυοκαρδίτιδα που επιβιώνουν από την αρχική προσβολή έχουν συχνά θεαματική βελτίωση της καρδιακής τους λειτουργίας μέσα σε μικρό διάστημα μηνών.