συνεχίζουν-την-επίσχεση-εργασίας-οι-ε-90264
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 23.09.2016 | 15:00

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Αμετακίνητοι στη θέση τους παραμένουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ και, απορρίπτοντας ουσιαστικά τις προτάσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζη, αποφάσισαν στη σημερινή γενική τους συνέλευση, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), τη συνέχιση της επίσχεσης εργασίας που ξεκίνησαν στις 17/9.

“Δεν κάνουμε πίσω. Έχουμε “περάσει” ξανά στην ιστορία “παράνομες κινητοποιήσεις”” επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης. Μετά τη λήξη της γενικής τους συνέλευσης, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας, με πρώτη στάση τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το ΕΚΘ, στην οδό Αριστοτέλους. Εκεί, φώναξαν συνθήματα με κεντρικό “Σπίρτζη παραιτήσου, ή τώρα εξηγήσου”.

Η πορεία συνεχίζεται προς το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου εργαζόμενοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τις δηλώσεις του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη περί επιστράτευσης, ενώ θα καταλήξει στα γραφεία του Οργανισμού, επί της οδού Παπαναστασίου. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, απορρίφθηκε από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ και η πρόταση του προέδρου του συνδικάτου τους να κυκλοφορήσουν 70 λεωφορεία στην πόλη, στων οποίων το ταμπλό θα αναγράφεται στο ταμπλό: “Απλήρωτοι εργαζόμενοι δουλεύουν για την πόλη τους”.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: “Μας δουλεύουν μέρα μεσημέρι” και χαρακτήρισε ανεφάρμοστες τις προτάσεις του Χρήστου Σπίρτζη.