Συνεχείς επιθέσεις λύκων σε χωριά της Ηπείρου - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back

Συνεχείς επιθέσεις λύκων σε χωριά της Ηπείρου

Συνεχείς είναι οι επιθέσεις λύκων που αναφέρονται τις τελευταίες ημέρες από κτηνοτρόφους και από διαφορετικές περιοχές της Ηπείρου.

Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι καινούριο, όμως φαίνεται ότι εξελίσσεται σε πληγή για την ύπαιθρο, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την σκληρή καθημερινότητα των ανθρώπων που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα.

Επιθέσεις δέχθηκαν κοπάδια στην περιοχή του Παραποτάμου Θεσπρωτίας, όπου σε μία περίπτωση τέσσερα πρόβατα θανατώθηκαν από αγέλη λύκων.

Επίσης επιθέσεις σημειώθηκαν σε βοοειδή ελευθέρας βοσκής στον Πολύγυρο Ιωαννίνων. Τρία ζώα βρέθηκαν νεκρά ενώ η επίθεση επαναλήφθηκε και τις νυχτερινές ώρες με αποτέλεσμα να θανατωθεί μία ακόμη αγελάδα.

Λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας η αποζημίωση των κτηνοτρόφων για μικρό αριθμό ζώων καθίσταται αδύνατη. Οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση, καθώς όπως τονίζουν ο πληθυσμός των λύκων έχει αυξηθεί σημαντικά και οι επιθέσεις γίνονται σχεδόν καθημερινές.

Πηγή epiruspost.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!