σύμβουλιο-εφετών-όχι-στην-έκδοση-τρ-45786
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.04.2017 | 15:26

Σύμβουλιο Εφετών: «Όχι» στην έκδοση τριών από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς

Απέρριψε το Συμβούλιο Εφετών το νέο αίτημα των τουρκικών Αρχών για έκδοση των πρώτων τριών από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, οι οποίοι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα χώρα, τον περασμένο Ιούλιο, εισήλθαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο.

Το Συμβούλιο Εφετών, με αρνητική εισαγγελική εισήγηση, αποφάσισε ότι δεν θα εκδοθούν οι τρεις στρατιωτικοί, διατάσσοντας να αφεθούν ελεύθεροι, εφόσον δεν κρατούνται για άλλο λόγο.

Η Τουρκία εκζητά τους οκτώ στρατιωτικούς προκειμένου να δικαστούν για έξι αδικήματα του τουρκικού Ποινικού Κώδικα ,ενώ με το νεότερο αίτημα έκδοσης που απέστειλαν, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου που αρνήθηκε την έκδοσή τους, εκζητά τους οκτώ για δύο πρόσθετα, δευτερεύοντα, αδικήματα, που αφορούν πρόκληση ζημιάς κ.λπ.

Για τους υπόλοιπους πέντε στρατιωτικούς, που είναι χωρισμένοι σε δύο ομάδες των τριών και των δύο ατόμων, ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία κατά την οποία θα συζητηθεί το αίτημα της Τουρκίας στο Συμβούλιο Εφετών.

Οι στρατιωτικοί παραμένουν στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού, καθώς εκκρεμούν ακόμη οι σχετικές αποφάσεις στο πλαίσιο της διαδικασίας ασύλου.