σήμερα-το-τελευταίο-αντίο-στην-ελέν-562548
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.12.2018 | 08:04

Σήμερα το «τελευταίο αντίο» στην Ελένη Τοπαλούδη -Οι τελευταίες εξελίξεις

Εντός της ημέρας συγγενείς και φίλοι θα πουν στο Διδυμότειχο το «τελευταίο αντίο» στη φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη η οποία βρέθηκε δολοφονημένη πριν από μια εβδομάδα στη Ρόδο.

Στο μεταξύ, οι δύο κατηγορούμενοι συλληφθέντες αναμένεται να προσαχθούν σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, εκεί όπου αναμένεται να διαλευκανθούν αρκετά κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η φοιτήτρια.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτριος Φερεντίνος άσκησε στους δύο κατηγορούμενους, έναν Έλληνα κι έναν Αλβανό, ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς επίσης και για βιασμό, με βάση τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δυο άνδρες, αφού μετέφεραν τη νεαρή κοπέλα στην εξοχική κατοικία ενός εκ των δύο -η οποία απέχει περίπου 50 λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο της Ρόδου- απαίτησαν απο την ίδια να ενδώσει στις σεξουαλικές τους προτάσεις.

Όταν εκείνη αρνήθηκε, τότε οι δύο άνδρες αντέδρασαν βίαια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των δύο, συγκεκριμένα ο Αλβανός κατηγορούμενος, ομόλογησε στην κατάθεσή του ότι ο Έλληνας φίλος του χτύπησε την φοιτήτρια με την συσκευή σιδερώματος στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να πέσει στο πάτωμα αναίσθητη, αποδίδοντας τον θάνατο της στη βίαιη και ξαφνική αντίδρασή του.

Ο φίλος του ωστόσο αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν αυτός που την σκότωσε.

Ο δικηγόρος του Έλληνα κατηγορούμενου ισχυρίζεται ότι ο εντολέας του δεν συμμετείχε στο έγκλημα. «Ήρθα προχθές το βράδυ και ζήτησα να λάβω γνώση της δικογραφίας η οποία δεν ήταν ολοκληρωμένη. Ο εντολέας μου δεν έχει ομολογήσει. Δεν συμμετείχε στο συμβάν που ήταν μοιραίο για την κοπέλα. Μόλις είχα το σχετικό κείμενο ζήτησα προθεσμία 48 ωρών» είπε στο protothema.gr ο δικηγόρος του Έλληνα κατηγορούμενου.

Πρόσθεσε ότι ο νεαρός δεν ήταν αυτός που οδηγούσε το αυτοκίνητό που μετέφερε τη νεαρή στη Λίνδο και ισχυρίζεται ότι δάνεισε το όχημα στον αλλοδαπό φίλο του. Οι κάμερες ασφαλείας γειτονικών καταστημάτων που κατέγραψαν την κίνηση του λευκού μικρού βαν ήταν και το στοιχείο «κλειδί» για τις αρχές που έφθασαν στους δυο νεαρούς.  «Το αυτοκίνητο ανήκει στον πατέρα του πελάτη μου. Ο εντολέας μου δεν το οδηγούσε. Το είχε δανείσει στο φίλο του ο οποίος και τη μετέφερε στη Λίνδο. Δεν γνωρίζω πόσο καιρό γνωρίζονταν οι δυο νέοι» είπε ο κ. Δημητριάδης και πρόσθεσε ότι ακόμη και οι γονείς του εντολέα του είναι συγκλονισμένοι και ζητούν και εκείνοι απαντήσεις από το ίδιο τους το παιδί. «Όλα θα απαντηθούν εν καιρώ. Πρέπει να υπάρχει προσοχή σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του θέματος» τόνισε ο δικηγόρος του Έλληνα κατηγορούμενου.