παραδόθηκε-στην-κυκλοφορία-νέο-τμήμα-70806
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.12.2016 | 09:53

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία νέο τμήμα της Ιόνιας Οδού

Παραδόθηκε το μεσημέρι στην κυκλοφορία το τμήμα της Ιόνιας Οδού, μήκους 26χλμ, που θα μειώσει την απόσταση Αιτωλοακαρνανίας – Ηπείρου.

Πρόκειται για το οδικό τμήμα που εκτείνεται από τον ανισόπεδο κόμβο Κουβαρά έως και τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας, που σε συνδυασμό με το ήδη σε λειτουργία τμήμα της παράκαμψης Αγρινίου (Κεφαλόβρυσο – Κουβαράς) θα δημιουργήσει ένα ενιαίο τμήμα 59χλμ.

Στην τελετή παράδοσης, βρέθηκαν οι υπουργοί Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.
Όπως τόνισε στον χαιρετισμό του ο κ. Σπίρτζης, «δώσαμε πολύ μεγάλη μάχη, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, για να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν τα μεγάλα οδικά έργα». Μάλιστα, σημείωσε ότι «τα έργα αυτά δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση, αλλά στον ίδιο τον λαό, αφού αυτός είναι που τα χρηματοδοτεί». Επίσης, επανέλαβε ότι Ιονία οδός θα παραδοθεί λειτουργική τον Μάρτιο του 2017 και πρόσθεσε πως τα εγκαίνια θα γίνουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Φλαμπουράρης, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση για την ανασυγκρότηση της χώρας και, όπως επεσήμανε, η ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών έργων είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα.
Από την πλευρά της, η κ. Γεροβασίλη μίλησε για τα οφέλη που θα έχουν, κυρίως, οι τοπικές κοινωνίες από την ολοκλήρωση των έργων, που θα συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη. Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι η Δυτική Ελλάδα και η Ήπειρος θα βγουν από την απομόνωση, θα προωθηθεί ο τουρισμός, ενώ οι πολίτες θα ταξιδεύουν με ασφάλεια.

Με το νέο τμήμα η απόσταση από την Αθήνα μέχρι το Αγρίνιο θα καλύπτεται χρονικά σε περίπου δυόμισι ώρες και μέχρι τα Ιωάννινα σε λιγότερο από τρεισήμισι ώρες.

Η Ιονία Οδός, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Μεταφορών κ. Σπίρτζης, πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για τη Δυτική Ελλάδα, γιατί συμβάλλει στη μείωση των αποστάσεων και στη διευκόλυνση των μεταφορών, προσφέρει ασφάλεια στους πολίτες που ταξιδεύουν, αλλά θα γίνει και μοχλός για στην ανάπτυξη – ειδικά την τουριστική – στις περιοχές από τις οποίες διέρχεται.

Όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο, η κυβέρνηση προχωρά στον σχεδιασμό μεγάλων έργων, με συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για να στηριχθεί η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, και να τονωθούν η περιφέρεια και οι κοινωνικές υποδομές, θέτοντας ως στόχο το 2018 τα έργα να είναι συμβασιοποιημένα, ώστε να αντιμετωπιστεί η ανεργία και τα προβλήματα των δημοσίων εσόδων και των εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία.