σήμερα-η-απολογία-του-μπ-αναγνωστόπου-929124
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.05.2022 | 07:23

Σήμερα η απολογία του Μπ. Αναγνωστόπουλου

Σε μία αναπάντεχη συγκυρία για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, σήμερα, που κλείνει ακριβώς ένας χρόνος από τον βίαιο θάνατο της 20χρονης Καρολάιν, ο ίδιος καλείται να απολογηθεί για το “έγκλημα στα Γλυκά Νερά” που συγκλόνισε χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο 34χρονος πιλότος σήμερα μετά τις 10 το πρωί θα κληθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να δώσει εξηγήσεις για εκείνα που έγιναν τη νύχτα που σήμανε το τέλος της ζωής της Καρολάιν αλλά και το τέλος της ζωής που ζούσε μέχρι τότε ο ίδιος ο πιλότος και η νεογέννητη κόρη του ζευγαριού.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες που αφορούν την εν ψυχρώ δολοφονία της 20χρονης , την άγρια θανάτωση της σκυλίτσας Ρόξυ και τις ψευδείς καταγγελίες και καταθέσεις που έδινε επί 37 ημέρες ο δράστης του εγκλήματος, εμφανιζόμενος ως επιζών μίας φρικτής ληστείας που έγινε τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021 στην μεζονέτα στα Γλυκά Νερά.

Το έγκλημα του 34χρονου πιλότου σε βάρος της βρετανικής υπηκοότητας μητέρας του παιδιού του είναι ένα ομολογημένο έγκλημα , ωστόσο με αυτά που θα πει σήμερα ο κατηγορούμενος πιθανότατα θα επιχειρήσει να αιτιολογήσει την σκληρότητα απέναντι στην γυναίκα που μερικά χρόνια πριν ερωτεύτηκε και πάσχισε να “γοητεύσει”, απέναντι στο παιδί του που το άφησε δίπλα στο άψυχο σώμα της μητέρας του αλλά και στο κουταβάκι που λάτρευε η Καρολάιν.

Η Καρολάιν, αναφέρεται στην δικογραφία, είχε έναν αργό “αγωνιώδη” θάνατο καθώς πάσχιζε να αναπνεύσει επί έξι ολόκληρα λεπτά. Η νεαρή γυναίκα βρέθηκε με ένα ύφασμα τυλιγμένο στο λαιμό της, δεμένη πισθάγκωνα με το μωρό της να κοιμάται ακουμπισμένο στην πλάτη της, ενώ η Ρόξυ ήταν κρεμασμένη με το λουρί της στο κάγκελο της εσωτερικής σκάλας.

Ο πιλότος αναμένεται ότι θα επιχειρήσει να πείσει τους δικαστές ότι το έγκλημα έγινε εν βρασμώ, ότι ο ίδιος προκλήθηκε από την “επιθετική συμπεριφορά της Καρολάιν απέναντι στο παιδί” και ότι δεν προσχεδίασε τίποτε απολύτως. Στην απολογία του στον Ανακριτή ο 34χρονος είχε υποστηρίξει πως δεν ισχύει ότι προσχεδίασε το έγκλημα, πως δεν ισχύει ότι βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ότι “έτερα γεγονότα πυροδότησαν” την αντίδρασή του.

Τότε είχε ισχυριστεί επίσης πως όλη η εν συνεχεία “σκηνοθεσία” έγινε αποκλειστικά για να προστατέψει το παιδί και να μην το χάσει αν ομολογούσε την πράξη του. “Για να μεγαλώσει η κόρη μου τουλάχιστον με τον πατέρα της”, όπως ανέφερε στο υπόμνημα που είχε παραδώσει.

Η απολογία του 34χρονου αναμένεται πως θα διαρκέσει αρκετές ώρες καθώς αφού πει όσα ο ίδιος θελήσει, θα κληθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις του δικαστηρίου και των συνηγόρων των δύο πλευρών.

Η επόμενη δικάσιμος που έχει δώσει το δικαστήριο είναι για την Δευτέρα 16 Μαΐου.

ΑΠΕ