σήμερα-απολογείται-ο-77χρονος-χειριστή-97266
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.08.2016 | 08:32

Σήμερα απολογείται ο 77χρονος χειριστής για το δυστύχημα στην Αίγινα

Επίσημες απαντήσεις για πρώτη φορά, μετά τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα που κόστισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, αναμένεται να δώσει σήμερα ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος, ενώ παραμένουν τα αναπάντητα ερωτήματα για παραλείψεις και άστοχους χειρισμούς για όλη αυτή την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 77χρονος που έχει συλληφθει ως ο χειριστής του ταχυπλόου κατηγορείται για ναυάγιο με πρόκληση θανάτου, διατάραξη της Θαλάσσιας Ασφάλειας με πρόκληση θανάτου και της ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Η σύγκρουση των δύο σκαφών στην Αίγινα μετά την πρωτοφανή στάση του υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα πήρε και πολιτική χροία καθώς ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ζητούν απαντήσεις για το ναυτικό δυστύχημα και την εμπλοκή ή μη υπουργών σε αυτό.

Αν και ο ίδιος στην πρώτη του κατάθεση μετά την καθυστερημένη σύλληψή του το μεσημέρι της Τρίτης υποστήριξε, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, ότι η ναυτική τραγωδία συνέβη επειδή δεν κοιτούσε καθόλου αριστερά «διότι από δεξιά έβγαιναν πολλές λάντζες και είχα το νού μου». Ωστόσο είναι πολλά τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα.