σφοδρή-σύγκρουση-μαρινάκη-χίου-γιατί-960673
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.11.2021 | 16:46

Σφοδρή σύγκρουση Μαρινάκη -Χίου -Γιατί απαγορεύτηκε η κυκλοφορία του «Μακελειού»

Σε σφοδρή σύγκρουση οδηγούνται ο εφοπλιστής και εκδότης Βαγγέλης Μαρινάκης και ο εκδότης του «Μακελειού» Στέφανος Χίος. Αιτία η απαγόρευση από το πρακτορείο «Άργος», ιδιοκτησίας του κ. Μαρινάκη, διανομής του σημερινού φύλλου της εφημερίδας, που, αναφερόταν στον εφοπλιστή υπό τον τίτλο: «Το άγνωστο κρυφό δράμα του πανίσχυρου ολιγάρχη»

Με ανακοίνωσή της η εταιρεία «Μακελειό ΕΠΕ», επιτίθεται με σφοδρότητα στον Β. Μαρινάκη, προαναγγέλλοντας προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

«Οι υφιστάμενοι και εργαζόμενοι του εφοπλιστή και των κυρίων Π. Τζένου και  Ι. Κουρτάκη (πρωτοπαλλήκαρα και σκιώδη αχυράνθρωποι του επιχειρηματία), απαγόρευσαν στις εγκαταστάσεις του Άργους την είσοδο του υπευθύνου κυκλοφορίας κατά το Νόμο, της εφημερίδος μας, κάτι που υποχρεούται να κάνει η εταιρεία του Άργους, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και η κείμενη νομοθεσία. Στο ερώτημα του υπευθύνου κυκλοφορίας της εφημερίδος μας, “εάν η εφημερίδα μας κυκλοφορήσει στα περίπτερα”, απάντηση δεν υπήρξε», αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Και προσθέτει: «Το πρακτορείο Άργος ως γνωστόν βάσει των κείμενων διατάξεων είναι όχι μόνον υποχρεωμένο αλλά επιβεβλημένο να επιτρέπει καθημερινά την είσοδο στον κατά Νόμο υπεύθυνο της εφημερίδος μας για να επιτηρεί και να φροντίζει την απρόσκοπτη μεταφορά και διανομή του φύλλου. Μάλιστα- κατά την ενημέρωση που έλαβε ο εκπρόσωπός μας στο Άργος, φύλακες και υπεύθυνοι διανομής απείλησαν τον άνθρωπό μας πως… εαν δεν αποχωρήσει, θα καλέσουν την αστυνομια για να τον πάνε αυτόφωρο!

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Ως εκ τούτου η ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΕΠΕ, είναι υποχρεωμένη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να βρει το δίκιο της.

Θα παρακαλούσαμε τους αναγνώστες μας, να μας δίνουν συνεχή ενημέρωση για το εάν και σε ποια σημεία, δεν κυκλοφόρησε η εφημερίδα μας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΕΠΕ, κατ΄επανάληψη έχει διαμαρτυρηθεί εγγράφως και έχει ζητήσει από το μονοπωλιακό ΑΡΓΟΣ, να αποδίδει τα στοιχεία που ζητούνται από την εταιρεία μας ώστε να ενημερωνόμαστε για το εάν υπάρχει η ενδεδειγμένη προσοχή στη διανομή της εφημερίδος μας. Κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι επικεφαλής του ΑΡΓΟΥΣ, έχουν απωλέσει την ψυχραιμία τους, κινούμενοι εκδικητικά και παράνομα, παραβατικά και κολάσιμα, παραβιάζοντας όλους τους νόμους που διέπουν την ελεύθερη διακίνηση των εφημερίδων, βάσει του Συντάγματος. Γεγονός που θα επιφέρει και το αντίστοιχο τίμημα, αφού διαπράττουν όλοι τους σοβαρά ποινικά αδικήματα.“Κύριοι,», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Άργος»: Επικαλείται Προσωρινή Διαταγή του Πρωτοδικείου Αθήνας

Από την πλευρά του το Πρακτορείο «Άργος» σε απάντηση του στην εταιρεία υποστηρίζει ότι: «Σας γνωστοποιούμε ότι δεν διανείμαμε την εφημερίδα σας, διότι μας επεδόθη αρμοδίως η, από 12.11.2021, Προσωρινή Διαταγή του Προέδρου του Πρωτοδικείου Αθηνών, κου. Ηλία Πολλάκη, η οποία διέτασσε τα ήδη γνωστά σε εσάς.

Προς συμμόρφωση προς τη δικαστική Διαταγή και προς αποφυγή της παραβίασής της, δεν διανείμαμε την εφημερίδα σας, τα φύλλα της οποίας μπορείτε να παραλάβετε από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας μας ή άλλως υποδείξτε μας τον τόπο, όπου μπορούμε να σας τα αποστείλουμε.

Ευχαριστώ,

Κ. Καρπούζας”.