σφαίρες-σε-περιπετειώδες-τετ-α-τετ-με-δ-576872
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.07.2019 | 10:52

Σφαίρες σε περιπετειώδες τετ α τετ με διαρρήκτες στην Χαλκίδα

Κινδύνευσαν να βρεθούν κάτω από τις ρόδες ενός αυτοκινήτου που προσπάθησαν να σταματήσουν για έλεγχο σε κεντρικό δρόμο της Χαλκίδας δυο αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, καθώς ο οδηγός πάτησε γκάζι και προσπάθησε να τους παρασύρει!

Με ψυχραιμία ο ένας πυροβόλησε το ψυγείο του οχήματος με το υπηρεσιακό του όπλο και το ακινητοποίησε, αλλά ακολούθησε πεζή καταδίωξη των δραστών, δυο αδελφών Ρομά που ο ένας ήταν αδειούχος από τις φυλακές.

Οι αστυνομικοί ανέλαβαν δράση όταν ειδοποιήθηκαν για ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που κινείται επικίνδυνα χωρίς πινακίδες. Όταν το εντόπισαν και πλησίασαν για να το ελέγξουν, ο οδηγός ξεκίνησε ξαφνικά με ταχύτητα και επιχείρησε να τους χτυπήσει! Τότε, ο ένας αστυνομικός έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε στον χώρο της μηχανής, αναγκάζοντας το όχημα να σταματήσει. Όμως, οι δυο επιβάτες άνοιξαν τις πόρτες και προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας.

Ο 28χρονος οδηγός ακινητοποιήθηκε άμεσα, ενώ ο 22χρονος αδελφός του συνελήφθη λίγο αργότερα από άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν σε άδεια που έληγε την Δευτέρα, από τις φυλακές όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης 12 μηνών για κλοπή με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας! Στο αυτοκίνητο των δυο Ρομά βρέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης, ένα διαρρηκτικό εργαλείο και ένα χρυσό ρολόι που είχαν κλέψει το ίδιο πρωί από μια ηλικιωμένη!

Το όχημα ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο των δραστών και οι πινακίδες είχαν αφαιρεθεί από την Άμεση Δράση Χαλκίδας στις 20 Μαΐου για επικίνδυνους ελιγμούς, μη χρήση ζώνης ασφαλείας και άλλες παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.! Τα δυο αδέλφια οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας που τους απήγγειλε βαριές κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, κλοπή, απείθεια και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.