σεξ-γιατί-κάποιος-να-κάνει-αποχή-850325
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.04.2021 | 20:55

Σεξ: Γιατί κάποιος να κάνει αποχή

Στο διαδίκτυο μια απλή αναζήτηση θα αποκαλύψει εκατομμύρια άρθρα και αναρτήσεις σχετικά με το σεξ, πώς γίνεται καλύτερο, τι χρειάζεται, τη σημασία του για την υγεία και πολλά άλλα.

Στην ουσία, όλες αυτές οι πληροφορίες αφορούν στην σεξουαλική πράξη και την βελτίωσή της, προς… όφελος όλων των εμπλεκομένων μερών.

Ωστόσο, κάποιοι άνθρωποι δεν αισθάνονται την ανάγκη να κάνουν σεξ –τουλάχιστον όχι όσο κάποιοι άλλοι– και ενδεχομένως να αισθάνονται μειονεκτικά.

Κι όμως, όπως σημειώνει το in.gr, η αποχή από το σεξ μπορεί να έχει και θετική επίδραση στη ζωή ενός ανθρώπου, ιδίως αν ο ίδιος αποφασίσει ότι θέλει να απέχει.

Πώς μπορεί η αποχή από το σεξ να επιδράσει θετικά;

1.Αν είσαι σε μία σχέση που είναι στο ξεκίνημά της δεν μοιάζει παράλογο να θες να το πας αργά. Ο χρόνος που θα μεσολαβήσει μέχρι την πρώτη ερωτική συνεύρεση είναι μια καλή ευκαιρία να έρθεις πιο κοντά με τον υποψήφιο σύντροφό σου. Το δέσιμο που θα αναπτυχθεί ανάμεσά σας θα είναι μια πολύ καλή αρχή για την μελλοντική σας σχέση.

Στην περίπτωση που είσαι σε μια μακροχρόνια σχέση, η αποχή μπορεί να είναι εξίσου ευεργετική. Το χρονικό διάστημα που θα αποφασίσετε να μην κάνετε σεξ είναι μια καλή ευκαιρία να συζητήσετε για τις επιθυμίες σας πάνω σε αυτό και ίσως να φέρει νέες ιδέες για το πώς μπορείτε να το απολαύσετε περισσότερο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις αναπτύσσεται η οικειότητα ανάμεσά σας.

2.Η ενέργεια που θα ξόδευες στο σεξ πάει κάπου αλλού. Αυτό σημαίνει ότι θα δώσεις μεγαλύτερη βάση σε άλλα κομμάτια της ζωής σου.

3.Με την προσωρινή αποχή μπορεί να καταφέρεις να ανεβάσεις τη λίμπιντό σου, ειδικά αν ανήκεις σε αυτούς που δεν έχουν έντονη την ερωτική επιθυμία μέσα στη μακροχρόνια σχέση τους.