σεξ-12-συνήθειες-που-σκοτώνουν-την-ερ-438530
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.07.2022 | 11:18

Σεξ: 12 συνήθειες που «σκοτώνουν» την ερωτική διάθεση

Μέσα στο χάος της καθημερινότητας, των υποχρεώσεων και των ηλεκτρονικών περισπασμών, η σεξουαλική μας ζωή μπορεί να υπονομευτεί κάτω από τη μύτη μας. Υπάρχει όμως τρόπος να αποκαταστήσουμε τη χαμένη λίμπιντο.

Aφήνετε τις ηλεκτρονικές συσκευές στο υπνοδωμάτιο

Είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούμε από τις αναρτήσεις στα social media ή τα τελευταία επεισόδια της αγαπημένης μας σειράς. Ως αποτέλεσμα, σπαταλάμε λιγότερο χρόνο και συναισθηματική ενέργεια στον/στην σύντροφό μας με αποτέλεσμα λιγότερες ερωτικές επαφές. Μάλιστα, η τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο θεωρείται υπεύθυνη για τη μείωσης της συχνότητα στο σεξ ανάμεσα στα ζευγάρια, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.

Τρώτε πολύ ή πολύ αργά

Το άγχος και το καθημερινό εξαντλητικό πρόγραμμα οδηγούν σε βραδινές λιγούρες και υπερκατανάλωση φαγητού. Οι συνήθειες αυτές, όμως, μπορούν να μας οδηγήσουν σε κούραση, φούσκωμα και σίγουρα καθόλου ερωτική διάθεση. Γι’ αυτό, η δρ. Rachel A. Sussman, κοινωνική λειτουργός, προτείνει να θεωρήσουμε το σεξ ως το επιδόρπιο, φροντίζοντας δηλαδή να κρατήσουμε χώρο και γι’ αυτό.

Πίνετε παραπάνω αλκοόλ 

Αν και ενδεχομένως θεωρούμε ότι το αλκοόλ μας χαλαρώνει και μπορεί να «φουντώσει» τη σεξουαλική επιθυμία, στην πραγματικότητα αν το παρακάνουμε, θα έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα. Για να μην εξαλείψετε εξ ολοκλήρου κάθε ψείγμα πάθους, πίνετε με μέτρο.

Αφήνετε τα κατοικίδια στο δωμάτιο 

Αν και 7 στους 10 προτιμούν να κοιμούνται με το κατοικίδιό τους και το 58% αυτών το προτιμούσε από τους συντρόφους τους σύμφωνα με έρευνα, η παρουσία τους μπορεί να υπονομεύσει τη σεξουαλική πράξη.

Παρασύρεστε από τη ρουτίνα 

Εάν πρόκειται για μακροχρόνια σχέση, δεν είναι καθόλου δύσκολο να πέσετε στην παγίδα της ρουτίνας. Αντ’ αυτού, η δρ. Rachel A. Sussman συνιστά να δοκιμάζετε καινούριες εμπειρίες, όπως κάποια στάση που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει ή απλούς και δημιουργικούς τρόπους για να αποπλανήσετε ή να φλερτάρετε τον/την σύντροφό σας.

Κάνετε μόνο οικογενειακές διακοπές 

Δίνοντας ποιοτικό χρόνο στη σχέση σας μακριά από τα παιδιά, θα πυροδοτήσετε το πάθος. Σύμφωνα με μελέτη από την Αμερικανική Ταξιδιωτική Ένωση, τα ζευγάρια που έκανα διακοπές μαζί τουλάχιστον μία φορά το χρόνο είχαν πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

Προτιμάτε τις… πιτζάμες της γιαγιάς

Μην περιμένετε να ανάψουν πιο εύκολα τα «αίματα» φορώντας άνετες και φαρδιές πιτζάμες. Εναλλακτικά, προτιμήστε πιο συχνά σέξι εσώρουχα, τα οποία θα σας κάνουν να νιώθετε πιο ερωτικοί.

Είστε αυστηροί με το σώμα σας 

Σίγουρα δε μας αρέσουν όλα πάνω μας, όμως δεν ωφελεί καθόλου την ερωτική διάθεση να εστιάζουμε μόνο στα αρνητικά. Ακόμα χειρότερα όταν παραπονιέστε μπροστά στον/στην σύντροφό σας.

Αμελείτε την άσκηση 

Μια μέτρια ποσότητα άσκησης μας βοηθά να ρυθμίσουμε το άγχος και να εκτοξεύσουμε την αυτοπεποίθηση. Σύμφωνα μάλιστα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, το σεξ μετά από μια προπόνηση μπορεί να είναι εκπληκτικό.

Δεν βάζετε πρόγραμμα 

Όσο ξενέρωτος κι αν ακούγεται ο προγραμματισμός της ερωτικής πράξης, άλλο τόσο είναι σημαντικός για να είστε συνεπείς και να μην χαθείτε ανάμεσα στις καθημερινές οικογενειακές υποχρεώσεις.

Επικοινωνήστε ουσιαστικά

Με 20 λεπτά συζήτησης, συνδέεστε ουσιαστικά με το έτερον σας ήμισυ, αυξάνοντας τις πιθανότητες να εκτοξεύσετε τη λίμπιντο και εκτός κρεβατοκάμαρας.

Περιμένετε την κατάλληλη στιγμή 

Το ιδανικό κλίμα για σεξ μπορεί να μην έρθει ποτέ, επομένως ακόμα κι αν δεν έχετε καθόλου διάθεση, μπορείτε να προετοιμάσετε το έδαφος με μερικά φιλιά και αγκαλιές.

Πηγή: ygeiamou

Tags: