σέρρες-το-απόγευμα-οι-ανακοινώσεις-γι-1103248
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.12.2022 | 14:01

Σέρρες: Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για την επαναλειτουργία του 9ου Δημοτικού Σχολείου

Αργά το μεσημέρι σήμερα, Πέμπτη, μετά από σύσκεψη στον Δήμο Σερρών αναμένεται να ανακοινώσει ο Δήμαρχος την επαναλειτουργία του 9ου Δημοτικού Σχολείου από τη Δευτέρα 12/11 και κυρίως τον τρόπο που αυτό θα επιτευχθεί.

Το σχολείο παραμένει κλειστό μετά το τραγικό συμβάν της έκρηξης στο λεβητοστάσιο, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός 11χρονου μαθητή και τον τραυματισμό δύο ακόμη μαθητών.

Το πρωί της Τετάρτης έγινε συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και το απόγευμα με τους γονείς των μαθητών του 9ου δημοτικού, σε αίθουσα του Πειραματικού σχολείου, με πρωτοβουλία της Πρωτοβάθμιας, του Κέντρου Διεπιστημονικής αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης Ν. Σερρών.

Παραβρέθηκαν η προϊσταμένη του Κέντρου, Φωτεινή Μακράκη και ψυχολόγοι από την Πρόνοια του Δήμου και της ΚΕΔΗΣ, παρουσία της προέδρου της Χρυσάνθη Παλάζη, για την ψυχολογική ενίσχυση των οικογενειών, σχετικά με τη διαχείριση της τραγικής απώλειας του 11χρονου μαθητή, τόσο από τους συμμαθητές του όσο και στους γονείς, αλλά και τους εκπαιδευτικούς.

Οι ψυχολόγοι της Πρόνοιας αλλά και της ΚΕΔΗΣ δήλωσαν πως είναι διατεθειμένοι να παράσχουν όποια ψυχολογική στήριξη ζητηθεί, οποιαδήποτε ώρα, δίνοντας τα κινητά τους για ευκολότερη πρόσβαση και εχεμύθεια, προκειμένου να επιτευχθεί η ενδυνάμωση όλων που θα επιτρέψει μια ομαλή επιστροφή στην κανονικότητα.

Μετά τη σημερινή, Πέμπτη 8/12, σύσκεψη αναμένονται μια συνολική πρόταση από τον Δήμο με περισσότερες λεπτομέρειες και οδηγίες, τόσο για τον τρόπο επαναλειτουργίας του 9ου δημοτικού, όσο και την ψυχολογική υποστήριξη των άμεσα ή έμμεσα εμπλεκομένων. Μάλιστα στο δρόμο της στήριξης γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών έχουν μπει από χθες και ιδιώτες ψυχολόγοι, προσφέροντας αφιλοκερδώς όπου ζητηθεί η επιστημονική τους γνώση.