σέρρες-συνέλαβαν-μέλος-κυκλώματος-με-497229
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.01.2020 | 10:44

Σέρρες: Συνέλαβαν μέλος κυκλώματος με παράνομες υιοθεσίες

Έκανε το λάθος να επιστρέψει στην Ελλάδα, αν και γνώριζε πως είναι καταζητούμενος για συμμετοχή σε κύκλωμα με παράνομες υιοθεσίες, ένας 35χρονος Βούλγαρος που εμφανίστηκε στον Προμαχώνα το απόγευμα της Παρασκευής!

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου διαπίστωσαν ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για παράνομη παράδοση παιδιού σε υιοθεσία και μεσολάβηση σε παράνομη υιοθεσία, το οποίο είχε εκδοθεί από τον ανακριτή Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας. Έτσι, προχώρησαν στη σύλληψη του 35χρονου αλλοδαπού, για τον οποίο ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Σερρών διέταξε να μεταχθεί στην Ηγουμενίτσα για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μέλος σπείρας Βουλγάρων που είχε εξαρθρωθεί στις 11 Μαΐου του 2018. Μάλιστα, είχε διαφύγει όταν συνελήφθησαν από την Ασφάλεια στην Ηγουμενίτσα τρεις ομοεθνείς του γυναίκες ηλικίας 21, 42 και 31 χρόνων που μετέφερε με αυτοκίνητο από την Ιταλία με προορισμό την Θεσσαλονίκη.

Εκεί, δυο άλλοι Βούλγαροι, ένας 37χρονος και μια 37χρονη -που επίσης δεν είχαν συλληφθεί τότε- θα μεριμνούσαν για να γεννήσει η 21χρονη η οποία ήταν σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης και θα τους παραχωρούσε το νεογέννητο έναντι αμοιβής για να το πουλήσουν σε άτεκνο ζευγάρι.