σέρρες-πολυμελές-κύκλωμα-θα-έσπρωχνε-59-484989
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.06.2018 | 12:28

Σέρρες: Πολυμελές κύκλωμα θα έσπρωχνε 59 κιλά χασίς

Ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά συνολικά 24 άτομα μεταξύ των οποίων έξι γυναίκες και τρία ανήλικα παιδιά, συμμετείχαν σε μια συμμορία που καλλιεργούσε χασισοφυτεία και διακινούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης στην βόρεια Ελλάδα, με έδρα τις Σέρρες. Μάλιστα, κάποια μέλη της φέρονται να εμπλέκονται και σε κλοπές.

Το κύκλωμα, που δρούσε τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2017, εξαρθρώθηκε μετά από έρευνες των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, οι οποίοι συνέλαβαν τους 20 Έλληνες και τέσσερις αλλοδαπούς με εκτεταμένη επιχείρηση που εξαπολύθηκε την Δευτέρα και την Τρίτη στην Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, ο οποίος τους άσκησε διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν 77 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 58 κιλών και 523,3 γραμμαρίων, οι 50 από τις οποίες μέσα στο όχημα που χρησιμοποιούσε ένας 40χρονος Έλληνας. Ακόμη, ξεριζώθηκε μια φυτεία από 27 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 2,40 μέτρων, τα οποία καλλιεργούσαν τέσσερα άτομα σε έναν περιφραγμένο χώρο δίπλα στα σπίτια τους σε περιοχή των Σερρών.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ένα πιστόλι που εστάλη για βαλλιστική εξέταση, ένα αεροβόλο πιστόλι, έξι φυσίγγια κρότου, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές, 25 κινητά, οκτώ οχήματα και διάφορα άλλα αντικείμενα την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν, όπως εργαλεία και πινακίδες κυκλοφορίας, αλλά και 12.125 ευρώ που προέρχονταν από τις πωλήσεις ναρκωτικών.