σέρρες-ο-ντελιβεράς-που-έγινε-viral-στο-ισχ-1038853
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.06.2022 | 14:40

Σέρρες: Ο ντελιβεράς που έγινε viral στο ισχυρό μπουρίνι (βίντεο)

Καταστροφές σε καλλιέργειες, πλημμυρισμένους δρόμους και κατοικίες αλλά και διακοπές ρεύματος σε πολλούς οικισμούς, άφησε το χθεσινό μπουρίνι που έπληξε περιοχές σε Καβάλα και Σέρρες.

Στην Καβάλα τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στη δυτική πλευρά της περιφερειακής ενότητας και ειδικότερα σε περιοχές του Δήμου Παγγαίου, κοντά στον Στρυμωνικό κόλπο. Λόγω της έντονης νεροποντής και της σφοδρής χαλαζόπτωσης υπήρξαν καταστροφές σε πολλές εποχικές καλλιέργειες και σε αμπέλια, ενώ υπήρξαν διακοπές ρεύματος και πτώσεις πολλών δέντρων, λόγω την ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Σε κάποια χωριά του Παγγαίου το μέγεθος της χαλαζόπτωσης ήταν τέτοιο που είχε ως αποτέλεσμα ακόμα και τα αντιχαλαζικά δίκτυα στην αμπελοκαλλιέργειες να λυγίσουν και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και να σπάσουν.

Στις Σέρρες, το σφοδρό μπουρίνι που έπληξε την περιοχή προκάλεσε πολλά και εκτεταμένα προβλήματα. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, υπήρξαν πολλές πτώσεις δένδρων ενώ σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος σε αγροτικές περιοχές της περιφερειακής ενότητας Σερρών.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή υπήρχαν πτώσεις σε δυο κολώνες της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα αρκετά χωριά του Δήμου Αμφίπολης και Νέας Ζίχνης.

‘Ανδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σερρών, τεχνικά συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ και των δήμων Αμφίπολης και Νέας Ζίχνης προσπαθούσαν καθόλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Τέλος, η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε πολλές κλήσεις για πτώσεις δένδρων στην Εθνική Οδό Σερρών – Δράμας στο ύψος του Γαζώρου.

Ένας ντελιβεράς τα βρήκε σκούρα εκείνες τις στιγμές. Οι εικόνες στο βίντεο του anexartitos.gr είναι από τον πεζόδρομο της οδού Κωνσταντίνου Καραμαλή και την Πλατεία Κρονίου, στο κέντρο της πόλης των Σερρών. Ο ντελιβεράς εκείνη τη στιγμή προσπαθούσε κάτω από αυτές τις καιρικές συνθήκες, να επιστρέψει στη βάση του.