σέρρες-έριχναν-στην-αγορά-τόνους-παρά-275590
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.06.2018 | 12:03

Σέρρες: Έριχναν στην αγορά τόνους παράνομα εμφιαλωμένου νερού

Νερό αμφίβολης ποιότητας έπιναν χιλιάδες καταναλωτές οι οποίοι αγόραζαν τα εμφιαλωμένα προϊόντα ενός εργαστηρίου, το οποίο λειτουργούσε χωρίς άδεια και χωρίς να πληροί τις απαιτούμενες συνθήκες υγιεινής στην κωμόπολη Γάζωρο του δήμου Νέας Ζίχνης στις Σέρρες!

Κατά την διάρκεια της έρευνας που έκαναν οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Νέας Ζίχνης στο εμφιαλωτήριο ιδιοκτησίας μιας 48χρονης, βρέθηκαν 624 δοχεία που περιείχαν συνολικά 11.793,6 λίτρα εμφιαλωμένου νερού και ήταν τοποθετημένα σε παλέτες μέσα στο ρυμουλκούμενο ενός φορτηγού, έτοιμα να «πέσουν» στην αγορά χωρίς κάποιο νόμιμο παραστατικό! Ειδικοί από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες που εξέτασαν το νερό, το έκριναν ακατάλληλο καθώς δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις αποθήκευσης που προβλέπονται από τις σχετικές υγειονομικές διατάξεις.

Οι φιάλες με το νερό κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν σύμφωνα με τη νομοθεσία, ενώ σε βάρος της 48χρονης που λειτουργούσε το εμφιαλωτήριο χωρίς την απαιτούμενη άδεια και ενός 55χρονου ο οποίος έπαιρνε τις παραγγελίες και είχε αναλάβει τη διάθεση του νερού στην αγορά σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση υγειονομικών διατάξεων και νοθεία, η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.