σέρρες-έκανε-την-τρίτη-δόση-του-εμβολί-999483
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.03.2022 | 09:34

Σέρρες: Έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου αλλά…θεωρείται ανεμβολίαστη

Την απόλυτη παράνοια ζει τον τελευταίο καιρό η κα Χαρίκλεια από τις Σέρρες, καθώς ενώ έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού το σύστημα δεν το αναγνωρίζει με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί ως ανεμβολίαστη. Και αυτό γιατί η τρίτη δόση έγινε στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στον Καναδά όπου η ίδια είχε πάει για να επισκεφθεί τα παιδιά της.

Πρόστιμο δεν εκδίδει το σύστημα καθώς αναγνωρίζει τις τρεις δόσεις. Αλλά δεν μπορεί να εκδώσει πιστοποιητικό εμβολιασμού και έτσι η γυναίκα δεν μπορεί να κυκλοφορήσει και να μπει για να ψωνίσει.

Η κυρία Χαρίκλεια πήγε στα ΚΕΠ με όλα τα έγγραφα αλλά δεν έβγαλε άκρη. Σύμφωνα με την ίδια, υπάρχουν και άλλα συγγενικά της άτομα που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα στις Σέρρες, χωρίς και εκείνα να έχουν βρει λύση.

Το ΚΕΠ από την πλευρά του επισημαίνει ότι η νομοθεσία είναι συγκεκριμένη και εφαρμόζεται για τις χώρες της Ε.Ε. Επειδή ο Καναδάς δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αναγνωρίζονται τα εμβόλια. Η κυρία Χαρίκλεια πάντως δεν μπορεί να πιστέψει όπως λέει στο epiloges.tv, ότι μπήκε σ αυτή την περιπέτεια.