serial-killer-στην-κύπρο-γυναίκα-βρήκε-περίεργη-624864
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.05.2019 | 12:28

Serial killer στην Κύπρο: Γυναίκα βρήκε «περίεργη» βαλίτσα στα σκουπίδια

Οι αποκαλύψεις για τον serial killer της Κύπρου και η ομολογία του για τις επτά δολοφονίες, έχει προκαλέσει βροχή πληροφοριών προς την αστυνομία. Όλες οι πληροφορίες αξιολογούνται και αναλόγως της σοβαρότητας τους ερευνώνται.

Σήμερα η εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου δημοσιεύει την μαρτυρία μιας γυναίκας, ιδιοκτήτριας εστιατορίου, η οποία διαβιβάστηκε στην αστυνομία και έχει τεθεί υπό έρευνα.

Στα τέλη περασμένου Φεβρουαρίου, πρωί Σαββάτου, η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου στην περιοχή Ιδαλίου (έξω από τη Λευκωσία) εντόπισε στον μεγάλο, πράσινο κάδο σκουπιδιών της επιχείρησής της, τον οποίο είχε βγάλει στον δρόμο το προηγούμενο βράδυ για να περιμαζέψει το περιεχόμενο το απορριμματοφόρο, μία μεγάλη, πράσινη, καρό βαλίτσα.

Το γεγονός αυτό την παραξένεψε, γι’ αυτό και το μοιράστηκε με τα άτομα τα οποία εργάζονται στο εστιατόριο. Δεν της γέννησε όμως τις οποιεσδήποτε υποψίες.

Προσπάθησε την ίδια ώρα να σηκώσει τη βαλίτσα για να δει το περιεχόμενό της, αλλά αυτή ήταν βαριά και ασήκωτη.

Παρά λοιπόν την απορία της, την άφησε στον κάδο ο οποίος μεταφέρθηκε στη θέση του, στο πίσω μέρος του εστιατορίου, όπου και παρέμεινε μέχρι με την Τρίτη, οπότε και επαναλήφθηκε η διαδικασία της απόθεσής του επί του πεζοδρομίου για το μάζεμα των σκουπιδιών.

Λογικά η βαλίτσα μαζί με το λοιπό περιεχόμενο του κάδου μεταφέρθηκε στον κοντινό σκουπιδότοπο Κοτσιάτη.

Ούτε όταν συνελήφθη ο λεγόμενος «Ορέστης», μία εβδομάδα περίπου πριν από το Πάσχα για τον φόνο της Marry Rose αρχικά, πέρασε από το νου της εν λόγω γυναίκας η οποιαδήποτε σύνδεση της βαλίτσας που βρήκε στον κάδο απορριμμάτων με τον ίλαρχο.

Είχε δει τον serial killer στο εστιατόριό της

Ωστόσο, λίγες μέρες μετά, όταν άρχισε να αποκαλύπτεται η ταυτότητα τού κατ’ ομολογία κατά συρροήν δολοφόνου, αναγνώρισε στο πρόσωπό του τον άνδρα με τον οποίο λίγες μέρες νωρίτερα είχε βρεθεί τετ- α- τετ. Ο Νίκος Μεταξάς, όπως ανέφερε στην εφημερίδα «Πολίτης» η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου, είχε συνφάγει με μια παρέα στο εστιατόριό της ένα μεσημέρι. Φορούσε τη στρατιωτική στολή του και γυαλιά ηλίου.

Η σύνδεση της βαλίτσας που βρήκε τέλη Φεβρουαρίου με τον 35χρονο serial killer έγινε όταν ξεκίνησαν οι έρευνες για τον διπλό φόνο της Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα, 36 χρονών από τη Ρουμανία και της κόρης της Έλενα Ναταλία, 8 χρονών, τις οποίες, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, και όπως φρικαλέα αποκαλύφθηκε, έβαλε σε βαλίτσες πριν τις ρίξει στη λίμνη του μεταλλείου στο Μιτσερό.

Κανείς γείτονας δεν είχε πετάξει τη βαλίτσα στον κάδο

Η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου, μόλις άρχισαν να δημιουργούνται μέσα της υποψίες για τη βαλίτσα που είχε βρει στον κάδο απορριμμάτων μερικούς μήνες πριν, για να τις διασκεδάσει αποφάσισε να ρωτήσει στη γειτονιά κατά πόσον κάποιοι γείτονες είχαν ρίξει τη μεγάλη πράσινη καρό βαλίτσα στον δικό της κάδο. Η απάντηση ήταν αρνητική από όλους όσους ρώτησε.