σενάριο-για-λουκέτο-στα-μεγάλα-πάρκα-τ-364722
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.03.2021 | 14:13

Σενάριο για λουκέτο στα μεγάλα πάρκα την Καθαρά Δευτέρα

Καθαρά Δευτέρα με αυστηρά περιοριστικά μέτρα θα κάνουμε φέτος, αφού η ημέρα δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες χρονιές. Το αυστηρό lockdown βρίσκεται και θα βρίσκεται για μέρες ακόμα σε ισχύ, αφού τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν περιθώρια για χαλάρωση.

Θέμα θεσμοθετημένης απαγόρευσης στο πέταγμα του χαρταετού δεν υπάρχει στο τραπέζι, ωστόσο η σύσταση των αρμοδίων είναι η αποφυγή του συνωστισμού σε πάρκα, πλατείες, βουνά και παραλιακά μέτωπα, αφού τα περιοριστικά μέτρα παραμένουν σε ισχύ και στους παραβάτες θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα. Στόχος είναι η συγκεκριμένη ημέρα να είναι αντίστοιχη της Τσικνοπέμπτης την οποία οι πολίτες την πέρασαν με τις οικογένειές τους στα μπαλκόνια τους.

Πάντως, η κυβέρνηση βρίσκεται εν αναμονή της τοποθέτησης της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι δεν αποκλείεται να συστήσουν την επίσκεψη, αυστηρά στα πλησιέστερα τοπικά πάρκα και άλση, υπό την προϋπόθεση της τήρησης των απαραίτητων αποστάσεων. Ωστόσο, μια αντίστοιχη απόφαση δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη.

Έτσι, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, δεν θα καλύπτεται από τον κωδικό «6» στο 13033 το πέταγμα χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα, όπως δήλωσε ο Νίκος Ρήγας, αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, ενώ, πάντως στο τραπέζι βρίσκεται ακόμη και το σενάριο για το κλείσιμο μεγάλων χώρων πρασίνου.

«Το πέταγμα του χαρταετού δυστυχώς δεν καλύπτεται από τον κωδικό 6 με την αποστολή SMS. Γι’ αυτό και εμείς σαν αστυνομικοί ζητούμε να μην βρεθούμε στη δύσκολη θέση να πρέπει να βεβαιώσουμε παραβάσεις σε πολίτες ή οικογένειες» δήλωσε σχετικά στο Star, ο αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, προσθέτοντας ότι το πρόστιμο θα ανέρχεται στα 300 ευρώ.

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε πως, «το Αττικό Άλσος, το Πάρκο Τρίτη και το Πεδίον του Άρεως σε συνεννόηση και με οδηγίες που θα έχουμε από την Πολιτική Προστασία, θα δούμε τις επόμενες μέρες αν θα παραμείνουν σε λειτουργία».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα, οι πολίτες θα απαγορεύεται και την Καθαρά Δευτέρα να μετακινηθούν με αυτοκίνητο είτε στο βουνό, είτε στη θάλασσα και γενικότερα εκτός του δήμου τους.

Πάντως, ειδική αναφορά για το θέμα θα γίνει και από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά προκειμένου να δοθούν περισσότερες διευκρινίσεις προς τους πολίτες.