σε-ύφεση-η-πυρκαγιά-στα-καλύβια-μεγάλη-819816
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.09.2020 | 09:11

Σε ύφεση η πυρκαγιά στα Καλύβια-Μεγάλη η καταστροφή

Σε ύφεση είναι πλέον η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στα Καλύβια μετά από τη δύσκολη μάχη που έδωσε η πυροσβεστική.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 185 πυροσβέστες με 48 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ δεν χρειάζεται πλέον να συνδράμουν εναέρια μέσα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Αστυνομία, αποκαταστάθηκε πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Λαυρίου και στις οδούς Λαυρίου, Αγίας Ειρήνης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο κ. Φιλίππου σημείωσε πως η καταστροφή είναι μεγάλη και ξεκινά από την Φέριζα, όπου ξέσπασε το πύρινο μέτωπο και φτάνει έως την Ανάβυσσο.

«Δεν έχουμε ακριβή αριθμό που έχουν καταστραφεί μέχρι τώρα. Έχουν καταστραφεί και ποιμνιοστάσια, ευτυχώς είχαν προλάβει να πάρουν τα ζώα τους οι άνθρωποι» πρόσθεσε.

Η έκταση που κάηκε ήταν αγροτολιβαδική, ενώ όπως σημείωσε ο δήμαρχος Σαρωνικού, το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους κατοίκους ήταν ο πυκνός καπνός από τη φωτιά.

«Υπήρχε ένας πανικός χθες εδώ, γιατί υπήρχε μια κόλαση εδώ πέρα. Ήταν έντονος ο άνεμος που έπνεε χθες» συμπλήρωσε ο κ. Φιλίππου, τονίζοντας ότι αναζωπυρώσεις στην περιοχή υπάρχουν ακόμα.