σε-ξενοδοχείο-μετατρέπεται-το-ιστο-903438
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.05.2021 | 09:26

Σε ξενοδοχείο «μετατρέπεται» το ιστορικό αρχοντικό σπίτι της Έλλης Λαμπέτη

«Το σπίτι της Ελλης Λαμπέτη στην Αθήνα. Κράμα γαλλικής φινέτσας και εγγλέζικης αρχοντιάς» ανέφερε αφιέρωμα περιοδικού της δεκαετίας του ’70.

«Είναι η φωλιά ενός ζωντανού ανθρώπου, που, όταν δεν παίζει πιάνο ή δεν διαβάζει ή δεν ακούει κλασική μουσική, τότε σκέφτεται πώς θα διακοσμήσει το εξοχικό του σπίτι στο Πήλιο. Στη Δελφών, αυτή η επιμελημένη αταξία εκφράζεται με εφημερίδες και περιοδικά στο πάτωμα, σκόρπιες νότες πάνω στο πιάνο, ενθύμια από το θέατρο, ένα βάζο με φρέσκες τουλίπες – άψυχα, άσχετα πράγματα, που όμως αναδίδουν μια ζεστασιά» συνέχιζε το αφιέρωμα για το σπίτι της Λαμπέτη, το οποίο, ύστερα από έναν «μαραθώνιο» αδειοδοτήσεων, θα λειτουργήσει πιθανότατα το 2022 ως boutique ξενοδοχείο.

Το εμβληματικό νεοκλασικό όπου έζησε η Ελλη Λαμπέτη

Το νεοκλασικό στον μικρό δρόμο που συνδέει το Κολωνάκι με τα Εξάρχεια είναι ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια της περιοχής, σε σχεδιασμό του Δανού αρχιτέκτονα Χανς Κρίστιαν Χάνσεν, των αρχών του περασμένου αιώνα!

Σχέδιο της εισόδου του ξενοδοχείου

Εκτός από την ορειχάλκινη προτομή της Ελλης Λαμπέτη -που φιλοτεχνήθηκε το 1998 από τον Αναστάσιο Γκιόκα έξω από το σπίτι της οδού Δελφών-, η αύρα, η χαρακτηριστική φωνή, το πληθωρικό ταλέντο και η μοναδική εκφραστικότητα της αξέχαστης ηθοποιού θα ακολουθούν πάντα το υπέροχο αυτό αρχοντικό, κομμάτι της ιστορίας της Αθήνας, στο οποίο η Λαμπέτη ζούσε, δημιουργούσε και υποδεχόταν τους φίλους της.

Η μακέτα του boutique hotel

Το ακίνητο, από τα ωραιότερα και πιο επιβλητικά νεοκλασικά αρχοντικά της Αθήνας, έχει πλούσια ιστορία συνδεδεμένη με τη σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιό, που έφυγε από τη ζωή το 1983, καταφέρνοντας να μη θαμπώσει ο χρόνος τη λάμψη του. Εκεί όπου άφησε τη σφραγίδα της η Λαμπέτη, λοιπόν, πρόκειται να λειτουργήσει η Villa Lambeti (με 6 σουίτες και rooftop με θέα) από την εταιρία Hotelising. Το εμβληματικό αρχοντικό είχε έρθει ξανά στο προσκήνιο πριν από μερικά χρόνια, το 2015 όταν είχε αναρτηθεί πωλητήριο με 4.500.000 ευρώ για να αλλάξει χέρια, και πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά του, σύμφωνα με το μεσιτικό γραφείο που το διαχειριζόταν.

πηγή: newsbreak.gr