σε-τρεις-φάσεις-θα-χτυπήσει-ο-γηρυό-539314
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.11.2019 | 13:19

Σε τρεις φάσεις θα «χτυπήσει» ο «Γηρυόνης» -Πού και πότε (βίντεο)

Από την Κυριακή και σε τρεις φάσεις θα “χτυπήσει” η έντονη κακοκαιρία “Γηρυόνης” τη χώρα μας, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες και τους πολύ θυελλώδεις νοτιάδες.

Το κύμα κακοκαιρίας θα “σαρώσει” το τριήμερο Κυριακή 24/11 – Τρίτη 26/11. Επισημαίνεται ότι στο σύνολο της κακοκαιρίας θα πέσουν σημαντικές ποσότητες βροχής ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα.

Στο βίντεο που δημοσιεύει το meteo.gr παρουσιάζονται οι προγνωστικοί χάρτες υετού (βροχές/καταιγίδες) του “Γηρυόνη”, που θα εξελιχθεί σε τρεις φάσεις.

1η φάση: Την Κυριακή 24/11 βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά τόπους στα ηπειρωτικά (εξαιρούνται η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη), φαινόμενα που τις απογευματινές ώρες θα ενταθούν και ενδεχομένως θα επηρεάσουν τις Σποράδες και τη Δυτική Κρήτη.

2η φάση: Από αργά το βράδυ της Κυριακής 24/11 έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 25/11 μέτωπο ισχυρότατων καταιγίδων θα διασχίσει το σύνολο της χώρας, με κατεύθυνση από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

3η φάση: Από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 25/11 έως και τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 26/11 ένα τρίτο κύμα τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων θα επηρεάσει κυρίως τα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα της χώρας.

Πηγή: meteo.gr