σε-ποια-ποσότητα-μειώνει-τον-κίνδυνο-ε-113034
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.05.2016 | 17:07

Σε ποια ποσότητα μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος η μπύρα

Τι καλύτερο από μια παγωμένη μπύρα όταν οι θερμοκρασίες χτυπούν κόκκινο!

Τώρα μπορούμε να την απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές, αφού οι επιστήμονες απεφάνθησαν ότι κάνει καλό στην καρδιά!Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ συνδέεται με πληθώρα προβλημάτων υγείας, ωστόσο σε μέτριες ποσότητες το αλκοόλ θεωρείται ευεργετικό για την καρδιαγγειακή λειτουργία.

Επιστήμονες από το Νευρολογικό Ινστιτούτο IRCCS στην επαρχία Ισέρνια της Ιταλίας διαπίστωσαν ότι ποσότητα που ισοδυναμεί με ένα μεγάλο ποτήρι μπύρα συσχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιοπάθειας, εγκεφαλικού και αρτηριοπάθειας σε ποσοστό 25%.

Τα οφέλη της μπύρας εκτιμάται ότι προκύπτουν τόσο από το αλκοόλ όσο και από άλλα συστατικά του δημοφιλούς ποτού. Η μπύρα περιέχει σημαντική ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών, οι οποίες εξουδετερώνουν βλαβερές ουσίες που συμβάλλουν στην εκδήλωση του εμφράγματος. Το ποτό παρέχει επίσης πολύτιμα μέταλλα, όπως ο φώσφορος, το ιώδιο, το μαγνήσιο και το κάλιο, ενώ δεν περιέχει σημαντική ποσότητα σακχάρων.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό έπειτα από ανάλυση 150 μελετών, προτείνοντας κατανάλωση 660 ml μπύρας ώστε να επωφεληθούμε χωρίς να αυξηθούν οι πιθανότητες εκδήλωσης νοσημάτων, όπως η άνοια ή ο καρκίνος.

Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύονται αναλυτικά στην επιθεώρηση Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases.

Πηγή:onmed.gr