σε-λίγες-ώρες-η-απόφαση-για-την-ειρήνη-μ-600997
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.03.2019 | 09:32

Σε λίγες ώρες η απόφαση για την Ειρήνη Μελισσαροπούλου -Τι περιμένουν

Μέσα στις προσεχείς ώρες το δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ θα αποφασίσει, οριστικά και αμετάκλητα, για την τύχη της 21χρονης Ειρήνης Μελισσαροπούλου, του μοντέλου που συνελήφθη με την κατηγορία της μεταφοράς 2,6 κιλών κοκαΐνης.

Το 21χρονο, σήμερα, μοντέλο θα σταθεί ενώπιον του δικαστή και των επτά ενόρκων, οι οποίοι θα κρίνουν αν είναι αθώα ή ένοχη.

Η ίδια, στην τελευταία της τοποθέτηση στο δικαστήριο, υποστήριξε ότι έπεσε θύμα του φίλου της, επιμένοντας πώς δεν γνώριζε ότι μετέφερε κοκαΐνη στις αποσκευές της.

Ο εισαγγελέας, ωστόσο, ήταν «καταπέλτης» απέναντί της, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της, και τονίζοντας ότι είχε απόλυτη γνώση και άμεση συμμετοχή στο έγκλημα.

Στην αγόρευσή του, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της Ειρήνης Μελισσαροπούλου, αφήνοντας ωστόσο στην ευχέρεια των ενόρκων να κρίνουν αν υπάρχουν εύλογες αμφιβολίες.

Μιλώντας στο OPEN TV, ο συνήγορός της, Σάκης Κεχαγιόγλου, υποστήριξε ότι «θα εκπλαγώ ευχάριστα αν την αθωώσουν».

Ο γνωστός ποινικολόγος υπογράμμισε, ταυτόχρονα, ότι σε περίπτωση καταδίκης της δεν υπάρχει η δυνατότητα έφεσης.

Υπενθυμίζεται ότι για την ποσότητα των 2,6 κιλών κοκαΐνης, που βρέθηκαν στις αποσκευές της Ειρήνης Μελισσαροπούλου, ο νόμος προβλέπει ποινή κάθειρξης από 24 έως 27 χρόνια.