σε-λαϊκό-προσκύνημα-η-σορός-του-κωνστα-37482
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.05.2017 | 10:25

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (βιντεο)

Σε λαϊκό προσκύνημα, στην Μητρόπολη Αθηνών, έχει τεθεί από τις 7.00 το πρωί, μέχρι τις 13.30 το μεσημέρι, η σορός του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, προκειμένου οι πολίτες να δώσουν το «στερνό αντίο».

Το φέρετρο του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έφτασε στη Μητρόπολη, τυλιγμένο με την ελληνική σημαία. Στην εκκλήσια έφτασαν από νωρίς η Ντόρα Μπακογιάννη στηριζόμενη σε πατερίτσα και συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελo. Ακολούθησαν τα παιδιά της Ντόρας Μπακογιάννη, Αλεξία και Κώστας Μπακογιάννης, η αδερφή της, Αικατερίνη Μητσοτάκη, και στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα.

mitsotakis1-mitropoli

Η δοξολογία άρχισε, ενώ την ίδια ώρα βρακοφόροι από την Κρήτη είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον ναό, θέλοντας να τιμήσουν τον πρώην Πρωθυπουργό.

kriti-kideia-mitsotakis-9

Από νωρίς, πλήθος κόσμου συρρέει στην Μητρόπολη για να αποτίσει φόρο τιμής στον πολιτικό που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε ηλικία 99 ετών.

Η εξόδιος ακολουθία θα ξεκινήσει στις 15.00 με την παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, επικήδειο για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη θα εκφωνήσουν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος της Ν.Δ. και γιος του, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το προβλεπόμενο και τη σχετική υπουργική απόφαση που εκδόθηκε από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών, η τελετή θα γίνει με την απόδοση στον εκλιπόντα τιμών εν ενεργεία Πρωθυπουργού.

Η οικογένεια Μητσοτάκη, ωστόσο, με επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη εξέφρασε την επιθυμία να μην επιβαρυνθεί το δημόσιο με τα έξοδα της κηδείας όπως ορίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις τελετών που προβλέπεται να γίνονται δημοσία δαπάνη, μετά και τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν από μερίδα πολιτών.

Με το τέλος της ακολουθίας στη Μητρόπολη Αθηνών, η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα μεταφερθεί στην Ελευσίνα προκειμένου να «πετάξει» με στρατιωτικό αεροπλάνο C-130 για την Κρήτη και την ιδιαίτερη πατρίδα του εκλιπόντος, όπου, κατόπιν επιθυμίας του, θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη σύζυγό του.

Εξάλλου από χτες δεκάδες εκαντοντάδες πολίτες, έσπευσαν να υπογράψουν στο βιβλίο συλλυπητηρίων που άνοιξε στα κεντρικά γραφεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην οδό Πειραιώς, εκφράζοντας τη θλίψη τους.