σε-κατάσταση-έκτακτης-ανάγκης-δράμα-κ-67834
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.01.2017 | 11:43

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Δράμα και Καβάλα

Νέα επιδείνωση του καιρού στην Ανατολική Μακεδονία. Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο εθνικό δίκτυο των νομών Καβάλας και Δράμας. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητούν να κηρυχθούν οι δήμοι Καβάλας και Παγγαίου, ενώ έχει κηρυχθεί στο σύνολό του ο νομός Δράμας.

Η χθεσινή παρατεταμένη χιονόπτωση δημιούργησε νέα προβλήματα που επιτείνονται από τη σημερινή χιονόπτωση.

Κανονικά γίνεται η κυκλοφορία στην Εγνατία οδό. Ανοικτοί παραμένουν οι κεντρικοί δρόμοι στα ορεινά του νομού Δράμας και προς τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Ανοικτή είναι η πρόσβαση προς τα νοσοκομεία Καβάλας και Δράμας. Συνεργεία της αντιπεριφέρειας και των δήμων προσπαθούν να κρατούν ανοικτούς του κεντρικούς δρόμους, έχοντας καταναλώσει και τα τελευταία αποθέματα αλατιού, όπως επιβεβαίωσε η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα. Μιλώντας στην ΕΡΤ Καβάλας ξεκαθάρισε ότι αναμένονται νέες ποσότητες (200 τόνοι) το απόγευμα και ότι ο δήμος θα συνεχίσει την προσπάθεια μόνο στους κεντρικούς δρόμους.

Στους κεντρικούς δρόμους των δημοτικών διαμερισμάτων εστιάζει την προσπάθειά του και ο δήμος Δράμας έχοντας καταναλώσει μέχρι στιγμής 40 τόνους αλατιού.

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Χωρίς νερό παραμένουν νοικοκυριά σε όλο το νομό Καβάλας από πάγωμα και σπάσιμο των σωλήνων ύδρευσης, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Κανονικά γίνονται σήμερα τα δρομολόγια της πορθμειακής γραμμής Καβάλας- Θάσου.

Εξαιρετικά περιορισμένα είναι τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ που εκτελούνται σήμερα. Συγκεκριμένα, στις 9.30 ξεκίνησε για Θεσσαλονίκη- Αθήνα, στη 1 θα πραγματοποιηθεί νέο για τη Θεσσαλονίκη, στις 11 για Ελευθερούπολη ενώ δεν εκτελούνται για τους υπόλοιπους προορισμούς (Ξάνθη- Χρυσούπολη και Παλιό- Νέα Πέραμο).

Ούτε το αστικό ΚΤΕΛ έχει ξεκινήσει δρομολόγια εντός της πόλης. Καταβάλλεται προσπάθεια να ξεκινήσουν δρομολόγια για το Νοσοκομείο.