σε-ύφεση-οι-πυρκαγιές-σε-άλσος-βεϊκου-κ-19980
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.08.2017 | 00:21

Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Άλσος Βεϊκου και Μενίδι

Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές στο Άλσος Βεΐκου και στο Μενίδι, σε ρεματιά κοντά στη λεωφόρο Τατοΐου. Στις δύο περιοχές παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεσή τους.

Ηταν λίγο μετά τις 8 το βράδυ όταν ξέσπασε σε ρεματιά κοντά στη λεωφόρο Τατοΐου στο Μενίδι. Το σημείο της πυρκαγιάς είναι στο ύψος της εξόδου Μεταμόρφωσης της εθνικής οδού, σε χώρο όπου υπάρχουν κτίσματα, τα οποία όμως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν κινδυνεύουν.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς η οποία έχει ελεγχθεί ενεργούν 30 πυροσβέστες, με 10 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ και σε οικοπεδικό χώρο στο Άλσος Βεΐκου, κοντά στην οδό Μάρκου Μπότσαρη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και πεύκα, και πλέον είναι σε ύφεση ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

Κάτοικοι έκαναν λόγο για τρεις διαφορετικές πύρινες εστίες που ξέσπασαν ταυτόχρονα, καθώς και ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνεται φωτιά στη συγκεκριμένη περιοχή.

Αντιμετωπίστηκε η αναζωπύρωση στα Κύθηρα – Σε εξέλιξη η φωτιά στην Πάργα (video)

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου.

Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Αμπέλια Αγρινίου. Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

Η δεύτερη φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ρίγανη. Επί τόπου βρίσκονται οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ