σε-φρούριο-θα-μετατραπεί-η-βουλή-ποι-513664
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.01.2019 | 22:19

Σε «φρούριο» θα μετατραπεί η Βουλή -Ποιες διαδρομές θα “παρακολουθούνται”

Σε «φρούριο» θα μετατραπεί η Βουλή την Πέμπτη, οπότε και θα ψηφίζεται η συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ θα επιστρατευτούν πάνω από 1.500 αστυνομικοί υπό τον φόβο των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας που έχουν εξαγγελθεί για το απόγευμα της Πέμπτης, ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών.

Αστυνομικά τείχη με έξι φραγμούς από αστυνομικές κλούβες και συνολικά 300 αστυνομικούς αποτελούν τα αναχώματα ασφαλείας γύρω από τη Βουλή και το Υπουργείο Εξωτερικών και θα στηθούν σταδιακά από αύριο το πρωί.

Το κυριότερο θα είναι αυτό στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής στην Βασ. Σοφίας, το οποίο θα είναι διπλό και θα σχηματίζει έναν ασφαλή διάδρομο διέλευσης για την ανεμπόδιστη πρόσβαση των βουλευτών στο κοινοβούλιο χωρίς έκτροπα και ρίψεις αντικειμένων όπως είχε συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο ένας φραγμός από κλούβες θα είναι στα λουλουδάδικα και ο δεύτερος πάνω από την οδό Ακαδημίας.

Μετά τα επεισόδια στο συλλαλητήριο το μεσημέρι της Κυριακής στα σκαλιά δίπλα από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ο αστυνομικός σχεδιασμός προβλέπει την τοποθέτηση δύο διπλών διμοιριών των ΜΑΤ, με τον πρώτο ανθρώπινο φραγμό να στήνεται μπροστά από το Μνημείο και τον δεύτερο πάνω από αυτό, προς ενίσχυση των πρώτων στην περίπτωση συντονισμένων επιθέσεων.

Κλειστός ο Εθνικός Κήπος -Δεκάδες άνδρες της ασφάλειας

Επίσης, γύρω από το οικοδομικό τετράγωνο της Βουλής θα υπάρχει ένας κύκλος ασφαλείας από την Βασ. Σοφίας, Ηρώδου Αττικού, Βασ. Κωνσταντίνου, Βασ. Όλγας και θα κλείνει στην Αμαλίας. Αλλο ένα «αόρατο τείχος» από αστυνομικούς της Ασφάλειας θα στηθεί μέσα στον Εθνικό Κήπο, ο οποίος θα είναι κλειστός από το πρωί, για την περίπτωση προσέγγισης μέσα από αυτόν.

Αξιωματικοί της αστυνομίας, εκτιμούν πως στις εξαγγελθείσες συγκεντρώσεις, πως η συμμετοχή θα είναι μικρότερη του συλλαλητηρίου.