Σε έξαρση η μαύρη αγορά της κομμωτικής για ένα κούρεμα (βίντεο)

Ως απειλή για τη δημόσια υγεία χαρακτήρισε μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV,ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κουρέων-Κομμωτών Ηρακλείου την πρακτική κάποιων συναδέλφων τους που στο μέσο της καραντίνας και των μέτρων του κορωνοϊού που έχουν ληφθεί να κρατούν κλειστά τα κομμωτήρια για την αποφυγή εξάπλωσης του, κάποιοι συνάδελφοι του πηγαίνουν σε σπίτια και συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Το θέμα έχει δημιουργήσει ανησυχία πέραν την αισχροκέρδειας καθώς ενέχει τον κίνδυνο μετάδοσής του κορωνοϊού από ανθρώπους που πιθανά είναι ασυμπτωματικοί και δύναται να τον μεταφέρουν από τον έναν άνθρωπο στον άλλο με τον τρόπο αυτό.

Όπως ξεκαθαρίζει ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κουρέων-Κομμωτών Ηρακλείου,κ. Αλεξόπουλος, η πρακτική αυτή, οι επισκέψεις δηλαδή με βαλιτσάκι στα σπίτια, είτε από ανθρώπους που έτσι ασκούσαν το επάγγελμα πάντα , είτε ακόμη και κομμωτές με δικά τους κομμωτήρια που αυτές τις μέρες εξυπηρετούν πελάτες του στα σπίτια τους είναι απαγορευτική αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν εξακολουθήσει να γίνεται θα καταφύγουν στη νομική οδό με ότι συνέπεια έχει αυτό για συναδέλφους τους οι οποίοι υπό το βάρος της πανδημίας αγνοούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Ο κ. Αλεξόπουλος, έκανε έκκληση και στους συμπολίτες μας οι οποίοι είναι λογικό όπως είπε να περιποιηθούν τον εαυτό τους, ζητώντας τους όμως να κάνουν υπομονή και να μην βάζουν τους εαυτούς τους και τους άλλους ανθρώπους σε κίνδυνο.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΟΥΡΕΜΑ, ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!