σε-δημοπρασία-έργα-από-την-προσωπική-σ-484979
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.11.2019 | 15:08

Σε δημοπρασία έργα από την προσωπική συλλογή του Χάρρυ Κλυνν

Στο σφυρί βγαίνουν έργα τέχνης από την προσωπική συλλογή του αείμνηστου Έλληνα κωμικού Χάρρυ Κλυνν, ο οποίος απεβίωσε πέρυσι τον Μάιο εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Πρόκειται για το μνημειακό έργο του σύγχρονου ζωγράφου Γιώργου Σταθόπουλου με θέμα την Θεσσαλονίκη στο οποίο απεικονίζεται ο Λευκός Πύργος και η καρέκλα του αξέχαστου Κώστα Λούστα, έργα που, όπως αναφέραμε, ανήκαν στη συλλογή του μεγάλου Χάρρυ Κλυνν.

Η καρέκλα του Κώστα Λούστα

Pinakas_Xarry_Klynn
Pinakas_Xarry_Klynn1

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε σε χώρο της γκαλερί Kapopoulos Fine Arts το περασμένο Σάββατο, που κατακλύστηκε από κόσμο. Αθηναίοι και Θεσσαλονικείς φίλοι της τέχνης έδωσαν μεγάλη μάχη για σημαντικά έργα.

Πίνακας του σπουδαίου ζωγράφου Γιάννη Γαϊτη άλλαξε χέρια για 15.000 ευρώ, αν και την παράσταση έκλεψε ο Αντώνης Ρέμος, στον οποίο κατέληξε το έργο του Γιώργου Σταθόπουλου που επί σειρά ετών κοσμούσε το σαλόνι του σπουδαίου Χάρρυ Κλυνν.

Ο τραγουδιστής κατάφερε και έκανε δικό του το συγκεκριμένο έργο σε τιμή ευκαιρίας, προσφέροντας 2.200 ευρώ, ενώ η εκτιμώμενη αξία του είναι 5 με 7 χιλιάδες ευρώ. Η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας είχε οριστεί στα 2.000 ευρώ.

Harry
Harry1
 Παρών στην δημοπρασία ήταν και ο δημιουργός του έργου ο ζωγράφος Γιώργος Σταθόπουλος, ο οποίος και υπέγραψε αφιέρωση για χάρη του νέου του κατόχου, του Αντώνη Ρέμου.

Το δεύτερο έργο από την προσωπική συλλογή του Χάρρυ Κλυνν, η καρέκλα του Κώστα Λούστα, κατέληξε στα χέρια του γνωστού ποινικολόγου Στέλιου Γκαρίπη έναντι 1.200 ευρώ.

Δείτε και άλλες φωτογραφίες από τη δημοπρασία

remos3
remos1