σε-δίκη-για-το-πόθεν-έσχες-2011-12-ο-χαρδούβε-90736
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.09.2016 | 18:23

Σε δίκη για το πόθεν έσχες 2011-12 ο Χαρδούβελης

Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης θα δώσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, καθώς φέρεται να παρέλειψε να υποβάλει δήλωση «πόθεν έσχες» την περίοδο που ήταν σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Το Συμβούλιο Εφετών, υιοθετώντας ανάλογη εισαγγελική πρόταση, με το υπ΄ αριθμόν 1604/2016 βούλευμα του παραπέμπει τον πρώην υπουργό απευθείας σε δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, κατηγορούμενο για το αδίκημα της παράλειψης υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.

Η υπόθεση αφορά στην περίοδο 2011-2012, όταν ο κ. Χαρδούβελης ήταν σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Ο κ. Χαρδούβελης, όπως διαπιστώθηκε από την Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής, η οποία και διαβίβασε την υπόθεση στην δικαιοσύνη, αν και ήταν υπόχρεος δεν είχε υποβάλει δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης την επίμαχη περίοδο.

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών με δηλώσεις του έχει ισχυριστεί πως δεν τον είχαν ενημερώσει οι νομικοί του σύμβουλοι ότι ήταν υποχρεωμένος να καταθέσει «πόθεν έσχες» για τη θέση που κατείχε στο πλευρό του Λουκά Παπαδήμου. Αναφερόμενοςδε στα 362.417 ευρώ που διαπιστώθηκε από τον έλεγχο ότι έβγαλε στο εξωτερικό, έχει υποστηρίξει πως φοβήθηκε μήπως καταρρεύσει η χώρα και τα είχε ανάγκη η οικογένεια του, τονίζοντας πως πρόκειται για χρήματα νόμιμα, φορολογημένα και δηλωμένα στο «πόθεν έσχες» του 2014.