σε-δίκη-για-την-υπόθεση-γιακουμάκη-παρ-106296
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.06.2016 | 17:07

Σε δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη παραπέμπεται ο Χρ. Μαρκογιαννάκης

Για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος παραπέμπεται σε δίκη ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης σχετικά με την υπόθεση των Κρητικών φοιτητών που είχαν ανάμειξη στην υπόθεση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Δημ. Δασούλας κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Ιωαννίνων. Σύμφωνα με την κατηγορία ο κ. Μαρκογιαννάκης φέρεται να είχε παρέμβει, παλαιότερα, στη διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων ώστε να αποφύγουν την βαριά τιμωρία της αποβολής Κρητικοί φοιτητές, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση Γιακουμάκη.

Η δίωξη κατά του Χρήστου Μαρκογιαννάκη είχε αρχικώς ασκηθεί από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την παραπομπή του είχε αποφασίσει τον περασμένο Μάρτιο το Συμβούλιο Εφετών Ιωαννίνων. Υπενθυμίζεται ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε βρεθεί νεκρός τον Φεβρουάριο του 2015, μετά από εξαφάνιση πέντε μηνών και ο θάνατός του έχει αποδοθεί σε αυτοκτονία.

Ο πρώην υπουργός σε παλαιότερη ανακοίνωση του είχε χαρακτηρίσει τη δίωξη σε βάρος του «απίστευτα προκλητική και βάναυση κακοποίηση του αποδεικτικού υλικού της σχετικής δικογραφίας, που ακόμη και ο χαρακτηρισμός της ως “κατάχρησης εξουσίας” είναι επιεικής».