σε-δίκη-για-ομοφοβικές-δηλώσεις-παραπ-86418
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.01.2020 | 09:08

Σε δίκη για ομοφοβικές δηλώσεις παραπέμπεται ο Νίκος Νικολόπουλος

Στο εδώλιο θα καθίσει ο Νίκος Νικολόπουλος, μετά από δίωξη από τις ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις: Athens Pride, Thessaloniki Pride και ΟΛΚΕ για ομοφοβικές δηλώσεις.

Ο πρώην βουλευτής Αχαΐας αντιμετωπίζει κατηγορίες για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου, και, σύμφωνα με το περιοδικό avmag.gr, η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου.

Ο Νίκος Νικολόπουλος κατηγορείται για ομοφοβικές δηλώσεις που είχε κάνει στην εκπομπή του Alpha TV «Αυτοψία», «υποκινώντας σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος και βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου τους, κατά τρόπο που εξέθεσε σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και ενείχε απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, παραβιάζοντας το άρθρο 1 του αντιρατσιστικού νόμου 927/79» , όπως αναφέρεται από τις οργανώσεις.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή, ο Νίκος Νικολόπουλος είχε πει: «Είναι μια καινούρια εφεύρεση ο όρος ομοφοβικός. Είναι άλλο η συμπεριφορά και άλλο το πρόσωπο. Άλλο η πράξη και άλλο ο δράστης… Αλλά θα υπερασπίζομαι μέχρι τέλους και το δικαίωμα το δικό μου και πολλών άλλων -πιστέψτε με- είναι η συντριπτική πλειοψηφία ότι υπάρχει μόνο άρσεν και θήλυ. Ότι δεν υπάρχει ουδέτερο».

Η Βουλή, στις 2 Νοεμβρίου 2016, είχε απορρίψει αίτημα άρσης της ασυλίας του.