σε-αργία-δύο-γιατροί-του-νοσοκομείου-έ-9610
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.09.2017 | 16:32

Σε αργία δύο γιατροί του νοσοκομείου Έβρου

Σε αργία τέθηκαν, με απόφαση Πειθαρχικού Συμβουλίου, οι δύο γιατροί του νοσοκομείου Έβρου, οι οποίοι διώκονται για παράνομες συνταγογραφήσεις που προκάλεσαν μεγάλη οικονομική ζημιά στο Δημόσιο.

Θα ακολουθήσει η πειθαρχική εκδίκαση της υπόθεσης τις επόμενες μέρες από το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο. Η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης διεξάγεται από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Ειδικότερα ο ένας φέρεται να έχει χορηγήσει 4.900 συνταγές σε ασθενείς που δεν έχουν κάποια πάθηση και αγνοούσαν πλήρως το γεγονός. Πρόκειται για έναν από τους δύο Διευθυντές σε Νοσοκομεία της Περιφέρειας ΑΜΘ, που είχαν αποκαλυφθεί μετά από ελέγχους του Υπουργείου Υγείας και είχαν προκαλέσει και την παρέμβαση της ηγεσίας για το γεγονός ότι δαπάνησαν το 11% του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ προκαλώντας ζημιά 5 εκατ. ευρώ.

Που βρίσκονται άλλοι 3 εμπλεκόμενοι

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του xanthi2.gr, ο δεύτερος γιατρός τους σκανδάλου με τα σκευάσματα “ειδικής διατροφής” φέρεται να προέρχεται από το Νοσοκομείο της Κομοτηνής, όπου επίσης έχει εντοπιστεί και ένας ακόμη για συμμετοχή του στο σκάνδαλο με τα επιθέματα.

Ένας ακόμη γιατρός από τις Σέρρες φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο των συνταγογραφήσεων από γιατρούς του ΕΣΥ στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια. Υπάρχουν όμως και άλλοι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο με τα επιθέματα, με μικρότερο ποσοστό συνταγογραφήσεων, τόσο στο ΕΣΥ όσο και ιδιώτες.

«Το Υπουργείο Υγείας και η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Ε. είναι αποφασισμένοι να τσακίσουν όλα τα φαινόμενα διαφθοράς,» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Διοίκηση του ΓΠΝΕ.