σε-ακριτικά-νησιά-15-συσκευές-ταυτοποίη-135740
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.12.2015 | 07:44

Σε ακριτικά νησιά: 15 συσκευές ταυτοποίησης προσφύγων

Δεκαπέντε ακόμα συσκευές λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων Eurodac για την ταυτοποίηση – καταγραφή προσφύγων και μεταναστών προσέφερε την Πέμπτη ο πρεσβευτής της Γερμανίας Πέτερ Σόοφ προς το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης και ο υπαρχηγός του Σώματος αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προστασίας Συνόρων του αρχηγείου ταξίαρχος Αλέξανδρος Σούκουλης και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης ταξίαρχος Μενέλαος Κωστάρης.

Στις 15 Οκτωβρίου είχαν παραδοθεί από τις γερμανικές Αρχές άλλες 12 συσκευές Eurodac, οι οποίες έχουν διατεθεί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών.

Με τις προαναφερόμενες 27 συσκευές εκ Γερμανίας, οι ελληνικές αστυνομικές Αρχές διαθέτουν συνολικά 70 συσκευές λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων Eurodac.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., όλες οι διαθέσιμες συσκευές κατανέμονται σε σημεία καταγραφής αλλοδαπών σε διάφορες περιοχές στη μεθόριο της χώρας μας και κυρίως σε ακριτικά νησιά του Αιγαίου.

Επιπλέον, από τα λοιπά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Σλοβενία έχει προσφερθεί να διαθέσει τρεις συσκευές Eurodac, ενώ άλλες δέκα αναμένεται να αποκτηθούν από εθνικούς πόρους.