σχολεία-τι-λέει-επιχειρηματίας-που-έφ-821929
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.09.2020 | 11:34

Σχολεία: Τι λέει επιχειρηματίας που έφτιαξε μικρότερες μάσκες και απορρίφθηκε

Για την απόρριψη του από το διαγωνισμό για τις μάσκες στα σχολεία παρόλο που τήρησε όλες τις προδιαγραφές, μίλησε ο ιδιοκτήτης εταιρείας, κ. Παπαδόπουλος στο Open.

Όπως είπε «η παραγωγή έγινε γρήγορα και δεν έχουν μέσο όρο για παιδικό νούμερο. Τα παιδικά νούμερα είναι δύσκολα έχουμε μεγάλη ανάπτυξη από τα 12 μέχρι τα 16 έτη».

Οι διαστάσεις των μασκών που είχε προτείνει ο ίδιος είναι 7×15 και η χρήση τους συνίσταται σε παιδιά έως 12 ετών.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, οι μάσκες που πρότεινε για παιδιά είναι δύο εκατοστά μικρότερες από αυτές που δόθηκαν στα σχολεία.

«Δεν έφτιαξα μάσκες σε σχέση με την οδηγία, έφτιαξα ένα προϊόν που ήδη υπήρχε και είναι λειτουργικό», επεσήμανε μιλώντας στο OPEN.

Ο ίδιος έστειλε το δείγμα στην ΚΕΔΕ και «αναρτήθηκε στη Διαύγεια και στη σελίδα της ΚΕΔΕ πως οι μάσκες απορρίπτονται λόγω προδιαγραφών. Είναι λειτουργικές και συμμετείχα επειδή θεώρησα πως δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν οι ανάγκες, δίνοντας ένα μεγάλο κομμάτι της παραγωγής σε πολύ φθηνή τιμή».

Όπως υποστήριξε, σε ένα παιδί άνω των 12 ετών που είναι αδύνατο του κάνει η παιδική μάσκα. Σε περίπτωση που είναι παχουλό θα υπάρχει κενό στην ενηλίκων και η μάσκα που του κάνει έχει ενδιάμεσο μέγεθος ανάμεσα στην παιδική και την ενηλίκων.

«Η μάσκα έχει μετρηθεί και έχει αναπτυχθεί από εμάς για να καλύπτει το 70% με 80% του πληθυσμού, σε δύο νούμερα, παιδικό και ενηλίκων. Το δικό μου προϊόν, μπήκα σε διαδικασία να είναι λειτουργικό. Ήδη δούλευε στα φαρμακεία, είναι πετυχημένο, έχει πιστοποιητικά πλέον», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.