σαββίδης-φοβάμαι-μην-βρεθώ-ξαπλωμένο-83810
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.10.2016 | 14:43

Σαββίδης: Φοβάμαι μην βρεθώ ξαπλωμένος εκεί που είναι ο Καποδίστριας

«Φοβάμαι μην βρεθώ ξαπλωμένος εκεί που είναι ο Καποδίστριας». Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, για το ενδεχόμενο ενεργούς συμμετοχής του στην πολιτική ο Ιβάν Σαββίδης σε δηλώσεις του στο περιθώριο των εκδηλώσεων για το ένα έτος ελληνορωσικής φιλίας που έγινε στη Μόσχα. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Το μόνο που φοβάμαι είναι να πάρω την απόφαση και να ασχοληθώ με την πολιτική. Είναι το πιο μεγάλο λάθος που μπορώ να κάνω στη ζωή μου. Δεν θέλω να κάνω αυτό το λάθος. Σκεφτείτε πως μιλάμε για ενασχόληση μου με τα media και αυτό προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις. Σκεφτείτε να ασχοληθώ με την πολιτική… Πιστεύω πως στην περίπτωση αυτή θα βρεθώ ξαπλωμένος εκεί που είναι ο Καποδίστριας».

Ο Ελληνοπόντιος επιχειρηματίας μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους, που παρακολούθησαν την καλλιτεχνική εκδήλωση στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Κρατικού Ανακτόρου του Κρεμλίνου δεν παρέλειψε να σχολιάσει την κατάσταση στην Ελλάδα, τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και το νέο κανάλι. Για το τελευταίο, εμφανίστηκε έτοιμος να λειτουργήσει άμεσα τον νέο τηλεοπτικό σταθμό, με σύγχρονη οπτική και λειτουργία, ώστε να είναι βιώσιμος και λειτουργικός σύμφωνα με τους νόμους της αγοράς. Όπως είπε, εξετάζεται είτε η εξαγορά ενός τηλεοπτικού σταθμού που δεν έχει εξασφαλίσει άδεια, είτε μία μεικτή μορφή συνεργασίας. Αναφερόμενος μάλιστα στο Mega, είπε πως είναι «ένα ενδιαφέρον κανάλι με πλούσια βιβλιοθήκη και αρχείο» αλλά υπάρχουν τόσα πολλά προβλήματα που δεν θα ήταν λογική κίνηση η εξαγορά του. Αν ωστόσο δεν ευοδωθούν οι διεργασίες θα στήσει από το μηδέν ένα νέο κανάλι.

Όσον αφορά το θέμα με τις τηλεοπτικές άδειες τόνισε πως αφενός θα σεβαστεί οποιαδήποτε απόφαση του ΣτΕ αφετέρου δεν μπορεί να καταλάβει «τι ακριβώς γίνεται στην Αθήνα. Είναι τραγική η κατάσταση, δεν είναι σοβαρό να κρίνεται η συνταγματικότητα του νόμου, αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με τις προσφορές για την απόκτηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών κι έχουν καταβληθεί χρήματα, τα οποία θα επιστραφούν με τις ανάλογες ρήτρες».

Τέλος, για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην Ελλάδα αφού αποκάλυψε πως υπάρχουν σχέδια για νέες δραστηριότητες που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, σημείωσε πως είναι αναφαίρετο συνταγματικό του δικαίωμα να δραστηριοποιείται στη χώρα και να επενδύει τα χρήματά του όπως επιθυμεί, είτε στον ποδοσφαιρικό χώρο, είτε στον τηλεοπτικό. «Αντί να σκεφτούν πώς θα φέρουν περισσότερους Σαββίδηδες στην Ελλάδα, κάθονται και ασχολούνται γιατί ήρθε ο Σαββίδης, τι θέλει, πού το πάει κλπ. Εγώ σαν πολίτης της Ελλάδας έχω δικαίωμα να ασχοληθώ με οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα εντός νομιμότητας. Τελείωσε».