σαντορίνη-ζευγαρώνουν-γαϊδούρια-με-μ-479491
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.07.2018 | 08:48

Σαντορίνη: Ζευγαρώνουν γαϊδούρια με μουλάρια για να αντέχουν τους υπέρβαρους τουρίστες 

Oι φιλοζωικές οργανώσεις κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για τα γαϊδουράκια στη Σαντορίνη. Όπως καταγγέλλουν  ζευγαρώνουν τα γαϊδούρια με μουλάρια προκειμένου να είναι σε θέση να μεταφέρουν τους υπέρβαρους τουρίστες.

Ο αυξημένος αριθμός των παχύσαρκων τουριστών προκαλεί σοβαρούς τραυματισμούς στα γαϊδούρια που καλούνται να τους μεταφέρουν στα 568 σκαλιά στην πρωτεύουσα της Σαντορίνης, τα Φηρά.

Τα γαϊδούρια εργάζονται επτά ημέρες την εβδομάδα κουβαλώντας το βαρύ αυτό φορτίο χωρίς ξεκούραση, προστασία και νερό, συνθήκες που τους προκαλούν τραυματισμούς και ανοιχτές πληγές από τις σέλες.

Η επιλογή της διασταύρωσης με τα μουλάρια γίνεται, όπως υποστηρίζουν, γιατί τα μουλάρια είναι πιο μεγαλόσωμα, πιο ψηλά και έχουν μεγαλύτερη αντοχή.

«Κανονικά τα ζώα δεν θα πρέπει να μεταφέρουν βάρος μεγαλύτερο από το 20% του δικού τους βάρους» εξηγεί εκπρόσωπος της οργάνωσης «Βοηθήστε τα γαϊδούρια της Σαντορίνης».

Σύμφωνα με την Χριστίνα Καλούδη που ίδρυσε την Ένωση για την προστασία των αγρίων ζώων στη Σαντορίνη το πρόβλημα με τους υπέρβαρους τουρίστες ξεκίνησε πριν από περίπου 10 χρόνια όταν και εμφανίστηκαν οι πρώτοι υπέρβαροι τουρίστες από ΗΠΑ, Ρωσία και Μεγάλη Βρετανία.