Σάμος: Ανακοίνωση Λαϊκή Συσπείρωσης για το πρόβλημα που εντοπίστηκε στο νερό

Ανακοίνωση για το νέο πρόβλημα που υπάρχει με το νερό, εξέδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κοινότητας Μυτιληνιών Σάμου. Συγκεκριμένα επισημαίνει ότι «το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τα υψηλά ποσοστά αρσενικού στο νερό του χωριού δεν είναι καινούργιο. Βλέπουμε, όμως να επαναλαμβάνεται ενώ υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές προϋποθέσεις για να λυθεί μόνιμα το πρόβλημα για υγιεινό, επαρκές και φθηνό πόσιμο νερό».

Οι αιτίες που δεν γίνεται αυτό είναι γνωστές, τονίζει, και είναι «η υποχρηματοδότηση, η αδιαφορία, η έλλειψη ειδικευμένου και επαρκούς προσωπικού, έλλειψη αναγκαίων έργων υποδομής ύδρευσης».

Παράλληλα αναφέρει ότι «η μη ορθολογική διαχείριση του νερού είναι συνειδητή πολιτική επιλογή της κυβέρνηση, της Περιφερειακής και Δημοτικής διοίκησης (νυν και προηγούμενων) σε μια πορεία ιδιωτικοποίησης της ύδρευσης και στο νησί μας».

Γι’ αυτό απαιτεί άμεσα με ευθύνη του δήμου:

  • «Επαρκή ποσότητα εμφιαλωμένου νερού για όλους τους κατοίκους μέχρι να λυθεί το πρόβλημα. Είναι πρόκληση η ποσότητα του νερού που στέλνει ο δήμος.
  • Μεταφορά νερού με υδροφόρες για τις υπόλοιπες οικιακές ανάγκες.
  • Τον έλεγχο και τη λειτουργία των φίλτρων του νερού να έχει η Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και τη Διεύθυνση Υγιεινής με υπεύθυνο υδρονομέα με γνώσεις.
  • Να ελεγχθούν όλες οι γεωτρήσεις και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα δημόσια.
  • Άμεση χρηματοδότηση για μελέτες και δίκτυα μεταφοράς των πηγαίων νερών για ύδρευση και ελαχιστοποίηση των γεωτρήσεων».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΝΕΡΟ, ΣΑΜΟΣ, ΑΡΣΕΝΙΚΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!