σάλος-σε-νοσοκομείο-στην-κρήτη-έκαναν-606090
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.06.2019 | 07:51

Σάλος σε νοσοκομείο στην Κρήτη: Έκαναν ένεση σε έγκυο με χρησιμοποιημένη σύριγγα

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου από το ιατρικό λάθος μιας νοσηλεύτριας, για το οποίο διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας neakriti.gr η νοσηλεύτρια που είχε βάρδια το βράδυ της Παρασκευής (21/06) από λάθος, έκανε ένεση σε εγκυμονούσα, με σύριγγα την οποία όμως νωρίτερα είχε χρησιμοποιήσει στην καρκινοπαθή ασθενή η οποία νοσηλευόταν στο διπλανό κρεβάτι.

Ηταν αφηρημένη

Oπως όλα δείχνουν, η εργαζόμενη από την Κρήτη, αντί να πάρει στα χέρια της την γεμάτη σύριγγα, αφηρημένη, πήρε ξανά την άδεια και χρησιμοποιημένη, βάζοντας τη βελόνα στην κοιλιά της εγκύου. Η γυναίκα, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη τρομοκρατήθηκε, φοβούμενη ότι κάποια ασθένεια, θα μπορούσε να μεταδοθεί στην ίδια και το έμβρυο που κυοφορεί.

Σε εξέλιξη η ένορκη διοικητική εξέταση

Η εγκυμονούσα υποβλήθηκε στη συνέχεια σε ιολογικές εξετάσεις, οι οποίες βρήκαν αρνητικές, ωστόσο τέθηκε σε εφαρμογή και το Πρωτόκολλο που προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις και ορίζει ιατρική παρακολούθηση του ατόμου, για διάστημα έξι μηνών, εξαιτίας και της ουσίας που είχε χορηγηθεί νωρίτερα στην καρκινοπαθή ασθενή.

Η εργαζόμενη κλήθηκε να εξηγήσει τις συνθήκες του περιστατικού, το οποίο απέδωσε σε λάθος εξαιτίας του φόρτου εργασίας. Σε εξέλιξη βρίσκεται η ένορκη διοικητική εξέταση, την οποία διέταξε η Διοίκηση του Νοσοκομείου στην Κρήτη.