σάλος-με-το-φάρμακο-του-τράμπ-στον-άρρω-846000
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.11.2020 | 08:28

Σάλος με το φάρμακο του Τράμπ στον άρρωστο Ιερώνυμο- Άλλα η Παγώνη, άλλα η Κοτανίδου

Διαρρηγνύει τα ιμάτιά της η Αρχιεπισκοπή Αθηνών ότι δεν χορηγήθηκε το “φάρμακο του Τραμπ” στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Και άρα ότι δεν υπήρξε ειδική μεταχείρισή του. Συγκεκριμένα, μετά το σάλο που ξεσηκώθηκε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρης Κονιδάρης, έκανε λόγο για  δηλώσεις “επιστημόνων αλλά και λοιπών παρατρεχάμενων“.

Ο κ. Κονιδάρης ουσιαστικά φωτογραφίζει την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη η οποία σε χθεσινή συνέντευξή της είχε πει ότι χορηγείται στον κ. Ιερώνυμο το φάρμακο που χορηγήθηκε και στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τράμπ. Τα βέλη εμμέσως στρέφει ο κ. Κονιδάρης και κατά του Πάνου Καμμένου ο οποίος προχώρησε σε μια ανάρτηση “φωτιά” στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter σχολιάζοντας σκωπτικά το γεγονός ότι ένας άνθρωπος της ηλικίας του ακολουθεί ειδική θεραπεία, αντιπαραβάλλοντας πως την ίδια στιγμή χάνονται νέα παιδιά από τον κορονοϊό.

“Καλόν είναι να ασχολούνται με τις όποιες εργασίες τους και να μην περιφέρουν στη δημόσια σφαίρα την άγνοια, την ασχετοσύνη και τις μυθοπλασίες τους, μαζί με την ακόρεστη επιθυμία για προβολή τους” αναφέρει ο κ. Κονιδάρης σημειώνοντας ότι “το ράσο” κάνει τον Αρχιεπίσκοπο “εύκολο στόχο” από “ελεύθερους σκοπευτές”.

Ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα δεχόταν ποτέ να τύχει “εξειδικευμένης” ή “προνομιακής” μεταχείρισης

“Στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο χορηγήθηκε και χορηγείται η ενδεδειγμένη θεραπεία που ακολουθείται για τους προσβληθέντες από κορoνοϊό ασθενείς αυτής της ηλικίας με το αυτό ιστορικό. Και στην περίπτωσή του, δηλαδή, εφαρμόσθηκαν και εφαρμόζονται τα αυτά πρωτόκολλα που ακολουθούνται για κάθε νοσούντα από COVID-19, ο οποίος ανήκει στην αυτή κατηγορία ασθενών”, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης, κατόπιν σχετικών ερωτήσεων.

Παγώνη: Πήρε την θεραπεία του Τραμπ

Σημειώνεται ότι σε χθεσινή συνέντευξή της, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τόνισε μεταξύ άλλων ότι είναι αισιόδοξα τα νέα για τη θεραπεία και χαρακτήρισε σημαντική την εξέλιξη της έρευνας για τα μονοκλωνικά αντισώματα. Μάλιστα, όπως είπε, είναι αυτό που χορηγήθηκε και στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τράμπ, ενώ επιβεβαίωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι τέτοια θεραπεία δόθηκε και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. “Παράλληλα, συνεχίζεται η μελέτη της θεραπείας πλάσματος, που έχει ξεκινήσει από τη χώρα μας” πρόσθεσε.

Τέλος στη φημολογία για το φάρμακο από την Αμερική που ήρθε στην Αθήνα για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επιχείρησε να βάλει η Διευθύντρια ΜΕΘ του Νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, Αναστασία Κοτανίδου.

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και Διευθύντρια ΜΕΘ στον “Ευαγγελισμό” ήταν κατηγορηματική: “Δεν υπάρχει κανένα φάρμακο που να ήρθε από την Αμερική ούτε για τον έναν ούτε για τον άλλον Αρχιεπίσκοπο. Τα θεραπευτικά μέσα που ακολουθούν όλοι οι ασθενείς στην Ελλάδα αυτό το διάστημα, ακολουθήθηκαν και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Και ευτυχώς ο ένας ήδη πήγε στο σπίτι του και ελπίζω ότι πολύ σύντομα και ο άλλος θα καταφέρει να εξέλθει.”